Mogelijk gemaakt door:

U zocht op 'Covid-19, preventie'

37 zoekresultaten gevonden
Indicaties (1)
Nutriënten (20)
Omega 3-vetzuren EPA/DHA
Voldoende inname van de langeketen omega 3-vetzuren EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur) is belangrijk voor de gezondheid en het voorkomen en/of remmen van uiteenlopende chronische (ontstekings)ziekten waaronder hart- en vaatziekten, allergieën, diabetes type 2, obesitas en depressie.
Groene thee-extract
Groene thee is een van de oudste dranken ter wereld, met een geschiedenis die al zo’n 5000 jaar teruggaat. Met name in China en Japan wordt veel groene thee gedronken en men denkt dat dit bijdraagt aan een gezond en lang leven.
Selenium
Selenium is een belangrijke antioxidant en bindt en verwijdert zware metalen. Het spoorelement is essentieel voor de jodiumstofwisseling en de synthese van schildklierhormoon.
Ashwagandha
Ashwagandha (Withania somnifera of winterkers, een plant uit de Solanaceae familie) is een belangrijk kruid binnen de ayurvedische geneeskunde en wordt al duizenden jaren gebruikt. 
Curcumine
Curcuminoïden zijn de belangrijkste medicinale stoffen in de aromatische specerij kurkuma (koenjit, Indiase geelwortel).
Berberine
Berberine is een belangrijke bioactieve stof in verschillende populaire medicinale planten waaronder Berberis vulgaris (zuurbes) en Coptis chinensis (Chinese gouddraad).
Vitamine A
Voldoende inname van vitamine A is van belang voor het gezichtsvermogen (zien bij lage lichtintensiteit), de genexpressie, celdeling en celdifferentiatie, kwaliteit van de slijmvliezen en epitheelweefsel (wondheling), groei en ontwikkeling, voortplanting, longfunctie, antioxidantstatus en een goede ...
AHCC
AHCC is een extract uit gekweekte schimmeldraden van de shiitakepaddenstoel. AHCC behoort waarschijnlijk tot de natuurlijke biologische response modifiers (BRM).
Artikelen (12)
COVID-19 Belangrijke voedingsstoffen voor een goede weerbaarheid tegen COVID-19
Bij een (nieuwe) virusziekte is het belangrijk te streven naar een krachtig en evenwichtig immuunsysteem. Verschillende essentiële voedingsstoffen en de plantaardige stof quercetine kunnen de weerbaarheid tegen COVID-19 verhogen.
Resumé COVID-19 Belangrijke voedingsstoffen voor een goede weerbaarheid tegen COVID-19
Weerbaarheid tegen (nieuwe) virusinfecties zoals COVID-19 vereist een krachtige en evenwichtige immuunrespons. Een adequate immuunrespons kan de kans op besmetting, een ernstig ziekteverloop en restklachten aanzienlijk verkleinen.
Post-covid Aangrijpingspunten voor orthomoleculaire suppletie
Dit artikel geeft een overzicht van belangrijke (sterk overlappende en interacterende) factoren die bijdragen aan het ontstaan en voortduren van post-covid. Ze bieden goede aanknopingspunten voor orthomoleculaire suppletie.
Kenmerken van SARS-CoV-2 en de Covid-19-infectie Natuurlijke antivirale middelen en nutriënten voor cytoprotectie
Covid-19 is de acute luchtwegaandoening, veroorzaakt door het nieuwe humane coronavirus SARS-CoV-2. In dit artikel worden natuurlijke antivirale middelen benoemd en nutriënten voor cytoprotectie.
Quercetine een veelzijdig biomolecuul
Quercetine is een veelbelovende, veelzijdige fytonutriënt voor de preventie en behandeling van uiteenlopende aandoeningen.
Postbiotica in opkomst Focus op postbioticum van Saccharomyces cerevisiae
In vervolg op prebiotica, probiotica en synbiotica staan postbiotica steeds meer in de belangstelling. Postbiotica kunnen zowel preventief als therapeutisch worden ingezet.
Resumé Vitamine K2 Essentieel nutriënt voor bloedstolling, cardiovasculaire gezondheid en botstofwisseling
Essentieel nutriënt voor bloedstolling, cardiovasculaire gezondheid en botstofwisseling
Resveratrol Een multifunctioneel polyfenol
Resveratrol is een vetoplosbaar polyfenol(subgroep stilbenoïden) dat in plantenfungeert als fyto-alexine: een beschermendestof die planten maken in reactieop stressoren z
Resumé Ubiquinol
Co-enzym* Q10 is een vetoplosbare vitamine-achtige stof die als cofactor is betrokken bij verschillende stofwisselingsprocessen.
Omega 3-vetzuren EPA en DHA essentieel voor goede gezondheid
Voldoende inname van de langeketen omega 3-vetzuren EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur) is belangrijk voor de gezondheid en het voorkomen en/of remmen van uiteenlopende chronische (ontstekings)ziekten.
Subklinische hypothyreoïdie Ondersteuning met diverse (essentiële) voedingsstoffen en ashwagandha-extract
Een traag werkende schildklier (hypothyreoïdie) is in 90% van de gevallen het gevolg van een auto-immuunziekte van de schildklier (ziekte van Hashimoto, auto-immuunthyreoïditis).
Berberine Veelzijdige fytonutriënt met breed werkingsgebied
De primaire toepassing van berberinerijke kruiden is het bestrijden van (gastro-intestinale) infecties en diarree.
Nieuws (4)
Studie: combinatie van supplementen werkt preventief tegen COVID-19
COVID-19 houdt de wereld nog steeds in haar greep. Een veelbelovende Amerikaanse studie toonde aan dat een combinatie van verschillende supplementen waaronder quercetine, zink en vitamine C niet alleen preventief kan werken tegen griepachtige klachten en COVID-19, maar ook de ernst van de klachten k ...
Zinksuppletie verlaagt risico op symptomatische COVID-19
Zink heeft belangrijke antivirale eigenschappen. Het zorgt onder andere voor remming van de virusreplicatie en ondersteunt de aanmaak van lichaamseigen antivirale stoffen. Een lage zinkstatus is geassocieerd met een ernstiger verloop van COVID-19. Een recente studie toonde aan dat zinksuppletie prev ...
Quercetine in vroeg stadium voorkomt mogelijk ernstige vormen COVID-19
Quercetine is een van de belangrijkste en best onderzochte bioflavonoïden en een veelbelovende, veelzijdige fytonutriënt. Een interessante studie toont aan dat suppletie met quercetine in een vroeg stadium bij COVID-19, mogelijk ernstige COVID-19 kan voorkomen.
Quercetine in vroeg stadium voorkomt mogelijk ernstige vormen COVID-19
Een interessante studie toont aan dat suppletie met quercetine in een vroeg stadium bij COVID-19, mogelijk ernstige COVID-19 kan voorkomen. Omdat de biologische beschikbaarheid van quercetine laag is, gebruikten de onderzoekers een quercetine met een sterk verbeterde opname (Quercetine Phytosome).