U zocht op 'Sarcopenie'

18 zoekresultaten gevonden
Indicaties (1)
Artikelen (6)
Naar een optimale eiwitinname
Dagelijks dient de mens voldoende eiwitten (met voldoende hoeveelheden essentiële aminozuren) uit voeding binnen te krijgen. Het lichaam gebruikt aminozuren, de bouwstene
Zuur-base evenwicht Is basevormende voeding beter?
Is ‘zuurvormende’ voeding ongezond en zorgt ‘basevormende’ voeding voor een betere gezondheid en ziektepreventie?
Vitamine E Synergie van acht tocoferolen en tocotriënolen
Vitamine E is de belangrijkste vetoplosbare antioxidant uit voedsel en bestaat uit acht verwante vitamine E-verbindingen.
Vitamine D grote belangstelling voor vitamine D
Vitamine D (calciferol) staat de laatste jaren sterk in de belangstelling. Wetenschappers ontdekken steeds meer (chronische) aandoeningen die zijn gerelateerd aan een inadequate vitamine D-status*. Mede daarom staat ter discussie hoeveel vitamine D een mens nodig heeft in aanvulling op de vitamine D ...
Ashwagandha koninklijk kruid uit India
De toepassingen van koninklijk kruid ashwagandha
Antioxidanten bij gezondheid en ziekte
De vorming en activiteit van radicalen (reactieve zuurstof- en stikstofverbindingen) is het onvermijdelijke gevolg van onze - van zuurstof afhankelijke - stofwisseling en wordt onder controle gehouden door een verdedigingssysteem van antioxidanten. Ongeveer 1-3% van de opgenomen zuurstof wordt omgez ...
Nieuws (1)
Minder daling spierkracht en spiermassa bij ouderen door gebruik pycnogenol
De spiermassa en spierkracht nemen geleidelijk af bij het ouder worden. Deze zogeheten sarcopenie wordt signifant tegengegaan door suppletie met pycnogenol (pijnboombastextract), blijkt uit Italiaans onderzoek. Een dosis van 150 mg pycnogenol per dag volstaat.