B-vitamines, in voeding aanwezig in onder meer volkoren granen, fruit, groenten, vlees en zuivel, hebben een grote reeks effecten en zijn van belang voor de normale functie, ontwikkeling en onderhoud van het lichaam. Subklinische tekorten aan B-vitamines (met name B6, B12 en folaat) komen in Nederla ...
AHCC (Active Hexose* Correlated Compound) is binnen de Japanse complementaire en integratieve geneeskunde één van de meest gebruikte nutriënten voor mensen met kanker.
In Oost- en Zuid-Azië (met name China, Japan en India) is van oudsher bekend dat regelmatige consumptie van groene thee bijdraagt aan een gezond en lang leven. Groene thee wordt al 5000 jaar bereid uit de jonge bladeren van de theeplant (Camellia sinensis), aanvankelijk voor gebruik als geneesmiddel ...
Een wetenschappelijk artikel over de vele gezondheidseffecten van curcumine, maar ook de problemen omtrent opneembaarheid en hoe dit wordt opgelost met SLCP.
Resveratrol is een vetoplosbaar polyfenol(subgroep stilbenoïden) dat in plantenfungeert als fyto-alexine: een beschermendestof die planten maken in reactieop stressoren z
Vitamine B12 is een essentiële voedingsstof en speelt een belangrijke rol bij onder meer DNA-synthese, cellulaire herstelprocessen, bloedaanmaak en hersenfunctie. Een verlaagde vitamine B12-status kan een breed scala aan gezondheidsklachten veroorzaken.