De boragebloem (Borago officinalis), of ook wel bernagie of komkommerkruid genoemd, is een bekend keukenkruid met blauwe bloemen, afkomstig uit de landen rond de Middellandse Zee en door de eeuwen heen verspreid over heel Europa en Noord-Amerika.
Co-enzym Q10 is een stof die het lichaam zelf maakt, vooral ten behoeve van de energieproductie in mitochondriën (celorganellen die verantwoordelijk zijn voor de energieproductie) en vanwege zijn antioxidantwerking. Het lichaam wordt zowel door eigen productie als door inname via de voeding voorzien ...
Lactoferrine is een zeer veelzijdige (voedings)stof. Naast antimicrobiële en weerstand verhogende eigenschappen heeft lactoferrine onder meer immunomodulerende, ontstekingsremmende, antioxidatieve, antiallergische, wondhelende, botopbouwende, ontgiftende, kankerremmende, vaatverwijdende, neuroprotec ...
De mens kan zelf geen vitamine C synthetiseren en is voor de vitamine-C-voorziening volledig afhankelijk van de voeding. Vitamine C is wateroplosbaar en komt in het hele lichaam verspreid voor met de hoogste concentratie in de bijnieren en hypofyse.
Voldoende inname van de langeketen omega 3-vetzuren EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur) is belangrijk voor de gezondheid en het voorkomen en/of remmen van uiteenlopende chronische (ontstekings)ziekten waaronder hart- en vaatziekten, allergieën, diabetes type 2, obesitas en depressie.
Lactoferrine is een ijzerbindend eiwit (glycoproteïne) dat in het menselijk lichaam en bij de meeste zoogdieren voorkomt. ‘Lacto’ verwijst naar de bron waarin het als eerste is ontdekt (melk) en ‘ferrine’ naar de eigenschap om vrij ijzer te binden.
De mond wordt beschouwd als een spiegel van je gezondheid. Marjolein Detiger legt uit hoe een gezond lichaam hand in hand gaat met een gezond gebit. Ze gaat dieper in op de functies van de mond, het gebit, en de tanden en hoe deze essentieel zijn voor het welzijn van het hele lichaam.