Vitamine B12 is een essentiële voedingsstof en speelt een belangrijke rol bij onder meer DNA-synthese, cellulaire herstelprocessen, bloedaanmaak en hersenfunctie. Een verlaagde vitamine B12-status kan een breed scala aan gezondheidsklachten veroorzaken. Preventie, vroege opsporing en behandeling van ...
De in vet oplosbare vitamine D is essentieel voor onze gezondheid. Wetenschappers hebben receptoren voor vitamine D aangetroffen in meer dan 30 verschillende typen weefsels en organen, waaronder afweercellen, hersenen, spieren, hart, alvleesklier, schildklier, bijschildklier, thymus, huid (hoorncell ...
Pycnogenol is een krachtige antioxidant en vrije-radicalenvanger, remt ontstekingen en heeft immunomodulerende effecten. Het voedingssupplement is goed voor hart en bloedvaten, mede door het verbeteren van de synthese van NO (stikstofmonoxide) uit het aminozuur arginine.
Eiwitten in voeding zijn belangrijk voor onze gezondheid; aminozuren zijn de bouwstenen voor onder meer bindweefsel, botweefsel, spierweefsel, enzymen, hormonen, neurotransmitters, celstructuren zoals receptoren en ander belangrijke moleculen. Eiwitten zijn van hoogwaardige kwaliteit als ze goed ver ...
Magnesium is, na calcium, kalium en natrium, het meest voorkomende mineraal in het lichaam. Het lichaam bevat circa 25 gram magnesium; 60% daarvan bevindt zich in botten en tanden, 20% in spieren, 20% in andere zachte weefsels. Minder dan 1% circuleert in het bloed; hiervan is een deel als ongebonde ...
Creatine is een lichaamseigen stof waarvan circa 95% van de lichaamsvoorraad zich in de skeletspieren bevindt. De rest is verdeeld over andere organen en weefsels die een hoog energieverbruik hebben, zoals de hersenen, de hartspier, de testes en het immuunsysteem. Creatine wordt gerekend tot de amin ...
In vervolg op prebiotica, probiotica en synbiotica staan postbiotica steeds meer in de belangstelling. Postbiotica kunnen zowel preventief als therapeutisch worden ingezet.
De belangrijkste functie van het spijsverteringskanaal (van mond tot anus) is de inname en vertering van voedsel, de absorptie van voedingsstoffen en het uitscheiden van afvalstoffen.
Voldoende inname van de langeketen omega 3-vetzuren EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur) is belangrijk voor de gezondheid en het voorkomen en/of remmen van uiteenlopende chronische (ontstekings)ziekten.