Gember bevat meer dan 100 bioactieve stoffen, waaronder shogaolen, gingerolen, paradolen, mono- en sesquiterpenen, lycopeen, quercetine, genisteïne, vitamines en mineralen.
L-arginine is een semi-essentieel of conditioneel essentieel aminozuur. Volwassenen kunnen arginine zelf maken uit de aminozuren ornithine, glutamine, glutamaat en proline; desondanks draagt de hoeveelheid arginine in voeding aanzienlijk bij aan de totale argininevoorziening.
Astaxanthine is een veel krachtiger antioxidant en vrije radicalenvanger dan andere vetoplosbare antioxidanten zoals tocoferolen (vitamine E) en verwante carotenoïden (bètacaroteen, luteïne).
Enzymen spelen een zeer belangrijke rol bij het verteren van voedsel. Problemen met de aanmaak of activiteit van spijsverteringsenzymen leiden daarom vaak tot malabsorptie en maag-darmklachten. Suppletie met enzymen kan in deze gevallen mogelijk helpen.
Dit artikel belicht de werking van de spijsvertering en bespreekt de meest voorkomende spijsverteringsklachten. Daarnaast worden adviezen gegeven over voedingssupplementen die de spijsvertering kunnen verbeteren.
Kaneel(extract) heeft een gunstige invloed op de glucose- en vetstofwisseling en onder meer antioxidatieve, ontstekingsremmende, bloeddrukverlagende, pijnstillende, neuroprotectieve, kankerremmende, antiallergische en antimicrobiële effecten.
Maag- en darmklachten zijn een veelvoorkomend verschijnsel in onze huidige maatschappij. Ze kunnen gepaard gaan met allerlei symptomen zoals buikpijn, een vol gevoel, misselijkheid en constipatie. Gastro-oesofageale refluxziekte (GORD) is een van de meest voorkomende oorzaken van maag- en darmklacht ...