De Bacillus coagulans GBI-3-, 6086 (BC-30TM) is een bacteriestam met verschillende positieve effecten op de gezondheid. Inname van deze bacterie is effectief bij volwassenen met spijsverteringssymptomen zoals buikpijn en een opgeblazen gevoel na de maaltijd (post-prandiaal). Bacillus coagulans GBI-3 ...
MSM (methylsulfonylmethaan) is organisch gebonden zwavel; de vorm waarin zwavel van nature voorkomt in alle levende organismen en biologisch actief is. Zwavel wordt vooral in eiwitrijke weefsels aangetroffen. Het is onder andere een bestanddeel van bindweefsel, rode bloedcellen, spieren, huid, haar ...
Groene thee is een van de oudste dranken ter wereld, met een geschiedenis die al zo’n 5000 jaar teruggaat. Met name in China en Japan wordt veel groene thee gedronken en men denkt dat dit bijdraagt aan een gezond en lang leven.
Spirulina is zeer eiwitrijk, waarbij alle essentiële aminozuren vertegenwoordigd zijn. Het is de rijkste bron van bètacaroteen en gemengde carotenoïden (waaronder zeaxanthine) ter wereld. Ook bevat spirulina het meeste vitamine E van alle natuurlijke grondstoffen en is het 49% actiever in het lichaa ...
BCAA’s concentreren zich met name in de spieren, waar ze nodig zijn voor opbouw en herstel van spierweefsel en daarnaast kunnen worden afgebroken voor de productie van energie. Ook zorgen BCAA’s voor minder snelle verzuring van de spieren. Er zijn sterke aanwijzingen dat BCAA’s de synthese van mitoc ...
Creatine is een lichaamseigen stof waarvan circa 95% van de lichaamsvoorraad zich in de skeletspieren bevindt. De rest is verdeeld over andere organen en weefsels die een hoog energieverbruik hebben, zoals de hersenen, de hartspier, de testes en het immuunsysteem. Creatine wordt gerekend tot de amin ...
Co-enzym Q10 is een stof die het lichaam zelf maakt, vooral ten behoeve van de energieproductie in mitochondriën (celorganellen die verantwoordelijk zijn voor de energieproductie) en vanwege zijn antioxidantwerking. Het lichaam wordt zowel door eigen productie als door inname via de voeding voorzien ...
Eiwitten in voeding zijn belangrijk voor onze gezondheid; aminozuren zijn de bouwstenen voor onder meer bindweefsel, botweefsel, spierweefsel, enzymen, hormonen, neurotransmitters, celstructuren zoals receptoren en ander belangrijke moleculen. Eiwitten zijn van hoogwaardige kwaliteit als ze goed ver ...
Astaxanthine is een veel krachtiger antioxidant en vrije radicalenvanger dan andere vetoplosbare antioxidanten zoals tocoferolen (vitamine E) en verwante carotenoïden (bètacaroteen, luteïne).