L-arginine is een semi-essentieel of conditioneel essentieel aminozuur. Volwassenen kunnen arginine zelf maken uit de aminozuren ornithine, glutamine, glutamaat en proline; desondanks draagt de hoeveelheid arginine in voeding aanzienlijk bij aan de totale argininevoorziening.
Acetyl-L-carnitine is de geacetyleerde vorm van (L-)carnitine, dat in voeding vooral voorkomt in (rood) vlees en in veel mindere mate in plantaardige voedingsmiddelen.
Co-enzym Q10 is een stof die het lichaam zelf maakt, vooral ten behoeve van de energieproductie in mitochondriën (celorganellen die verantwoordelijk zijn voor de energieproductie) en vanwege zijn antioxidantwerking. Het lichaam wordt zowel door eigen productie als door inname via de voeding voorzien ...
Voor de mitochondriale ATP-productie zijn zowel ubiquinol als ubiquinon (ubichinon) belangrijk: ubiquinol is de gereduceerde vorm van co-enzym Q10 en fungeert als electronendonor; ubiquinon is de geoxideerde vorm van co-enzym Q10 en fungeert als electrone
Co-enzym Q10 wordt in iedere lichaamscel aangetroffen. De vetoplosbare stof wordt ook wel ubichinon genoemd, wat vrij vertaald zoiets betekent als ‘overal aanwezig’. Zonder coenzym Q10 is energievorming in de cel niet mogelijk en sterft de cel. Primair fungeert co-enzym Q10 als co-factor in de oxida ...
In de wetenschappelijke wereld en ook in de wereld van voedingssupplementen is er toenemende aandacht voor nicotinamide-adenine-dinucleotide (NAD+) en de zogenoemde NAD+-boosters. NAD+ wordt steeds meer erkend als een belangrijke schakel in ‘longevity.