Gesponsord door:
<< Naar overzicht
Deze clinic vindt in Breukelen plaats

Neurotransmitters: theorie en praktijk

door Jeroen de Haas

Tijdens deze clinic zal Jeroen de Haas de theorie rondom neurotransmitters bespreken. Daarnaast wordt de vertaling gemaakt naar de dagelijkse praktijk zodat u direct met de opgedane kennis aan de slag kunt gaan. Tevens worden de diverse analysemethoden toegelicht, waaronder laboratoriumonderzoek en vragenlijsten.

Deze clinic is bedoeld voor therapeuten en artsen die ervaren zijn in de toepassing van orthomoleculaire geneeskunde. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Een uitgebreid lunchbuffet is bij de prijs inbegrepen.

Accreditatie is aangevraagd/afgegeven bij KTNO (VBAG, FAGT, LVNG, BATC,VIV), NWP, NVVM, MBOG, VNT, AVIG, SCN, NOAG, FAGT en BBOW-APSO.
  • vr 11 nov 2022
  • 09:30 - 17:00
  • Breukelen
  • Jeroen de Haas
€95,00 -
incl. btw
Aanmelden

Omschrijving

Zenuwcellen in ons lichaam kunnen communiceren door middel van neurotransmitters: chemische stofjes die een boodschap kunnen overdragen van neuron tot neuron. Ze zijn essentieel voor ons gevoel en denken, maar ook voor ons gedrag en het immuunsysteem. Inmiddels is bekend dat veel van deze stoffen voor een groot deel in de darmen worden geproduceerd. Omgevingsfactoren zoals langdurige stress en verkeerde voeding hebben een negatieve invloed op de werking van neurotransmitters.

Tijdens deze clinic wordt de theorie rondom neurotransmitters besproken. Daarnaast wordt de vertaling gemaakt naar de dagelijkse praktijk zodat u direct met de opgedane kennis aan de slag kunt gaan. Tevens worden de diverse analysemethoden toegelicht, waaronder laboratoriumonderzoek en vragenlijsten.

Casuïstiek is een belangrijk onderdeel van de clinic om theorie en praktijk te integreren. De volgende onderwerpen komen onder meer aan bod:   

  • Verband neurotransmitters sympathisch / parasympathisch zenuwstelsel
  • Overstimulatie en resistentieproblematiek
  • Bespreking van neurotransmitters glutamaat en GABA, adrenaline en noradrenaline, dopamine, acetylcholine en serotonine
  • Biochemie (verband neurotransmitters met methylering)
  • Gerelateerde aandoeningen: burn-out, AD(H)D, autisme en verslavingsproblematiek

Deze clinic is bedoeld voor therapeuten en artsen die ervaren zijn in de toepassing van orthomoleculaire geneeskunde. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Indien noodzakelijk zullen de dan geldende coronamaatregelen worden toegepast. Mocht het niet mogelijk zijn de clinic op locatie te organiseren, alleen dan zal de cliinic online plaatvinden.

Certificaat
Na het volgen van deze clinic krijgt u een certificaat per post toegestuurd.

Programma

Programma:

09:00-09:30 Ontvangst
09:30 Aanvang
09:30-11:00 Verband tussen neurotransmitters en het zenuwstelsel
11:00-11:15 Pauze
11:15-12:30 Bespreking neurotransmitters
12:30-13:30 Lunchpauze (uitgebreid lucnhbuffet is bij de prijs inbegrepen)
13:30-14:45 Biochemie
14:45-15:00 Pauze
15:00-16:30 Gerelateerde aandoeningen en casuïstiek
16:30-17:00 Vragenronde
17:00 Afsluiting

Over de docent

Jeroen de HaasJeroen de Haas is orthomoleculair therapeut MBOG, internationaal spreker op het gebied van voeding en gezondheid en voormalig voorzitter van de MBOG (Maatschappij ter Bevordering van Orthomoleculaire Geneeskunde) en heeft zijn praktijk in Haarlem.

Routebeschrijving

Adres
Hotel Breukelen
Stationsweg 91
3621 LK  Breukelen
 
Met de auto vanaf Amsterdam
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 3e afslag naar Breukelerwaard. Neem op de volgende rotonde de 1ste afslag. Sla gelijk rechtsaf richting Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Met de auto vanaf Utrecht
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 2e afslag en sla vervolgens gelijk rechtsaf richting de Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Openbaar vervoer
Van der Valk Hotel Breukelen is zeer goed bereikbaar via openbaar vervoer. Wanneer u uitstapt op station Breukelen, is het slechts 2 minuten lopen naar het hotel. U ziet het hotel al liggen.
 
Parkeren
U kunt op het terrein van Van der Valk Hotel Breukelen parkeren en krijgt bij vertrek een uitrijkaart.