Voldoende inname van vitamine A is van belang voor gezichtvermogen, genexpressie, celdeling en celdifferentiatie, kwaliteit van slijmvliezen en epitheelweefsel, groei en ontwikkeling, voortplanting, longfunctie en een goede afweer tegen ziektes.
Enzymen spelen een zeer belangrijke rol bij het verteren van voedsel. Problemen met de aanmaak of activiteit van spijsverteringsenzymen leiden daarom vaak tot malabsorptie en maag-darmklachten. Suppletie met enzymen kan in deze gevallen mogelijk helpen.
Collageen is een eiwit met een grote trekvastheid en vormt een belangrijk bestanddeel van verschillende typen bindweefsel. Bindweefsel geeft steun en stevigheid aan het lichaam, onder andere in de vorm van botweefsel, kraakbeen, spierweefsel en vetweefsel
Zink is een essentiële voedingsstof voor de mens. Door het ontbreken van zinkreserves kan een te lage zinkinname binnen enkele weken leiden tot gezondheidsproblemen.
Een indrukwekkende hoeveelheid epidemiologische, preklinische en klinische studies heeft aangetoond dat een optimale inname van omega-3-vetzuren, in het bijzonder EPA en DHA, helpt bij het voorkomen en/of verlichten van uiteenlopende klachten en (chronische) ziekten. Omega-3-vetzuren zijn onder meer ...
Carotenoïden zijn essentieel voor het menselijk lichaam. Steeds meer onderzoek toont hun belang aan. Zo is er in de oogheelkunde veel aandacht voor hun betekenis voor leeftijdsgerelateerde maculadegeneratie (AMD, age-related macular degeneration). AMD is een degeneratie van het centrale deel van het ...
Door het toenemende gebruik van computers, tablets en telefoons stellen we onze ogen steeds meer bloot aan blauw licht. Bovendien zijn in huis en op kantoor de gloeilampen en tl-buizen grotendeels vervangen door led-verlichting. Een led-lamp zendt in vergelijking met een gloeilamp of tl-buis meer bl ...