Mogelijk gemaakt door:

Wat is belangrijk bij de keuze voor een omega 3-supplement?

13-01-2023

Een omega 3-supplement van goede kwaliteit is hoog gedoseerd, goed opneembaar, zuiver en wordt duurzaam gevangen en geproduceerd.

Hoge dosering EPA en DHA
Kies altijd voor een omega 3-supplement met een hoge dosering DHA en EPA. Dit is effectiever en bovendien hoeven er minder capsules ingenomen te worden dan bij een lager gedoseerd product, voor hetzelfde resultaat.

Zuiver en vers
De versheid van een visolie is erg belangrijk. Visolie is bij uitstek gevoelig voor oxidatie. Oxidatieve beschadiging van vetzuren treedt op door contact met zuurstof, en kan daarnaast versneld worden door onder meer verhitting (zoals tijdens het bakken van vis gebeurt). Ranzige oliën zijn niet gezond en kunnen een vieze smaak en oprispingen geven. Voor de versheid van de olie is het van belang dat de vangst snel verwerkt wordt. Contaminanten dienen uit de vis verwijderd te worden voor een optimale zuiverheid. Hiervoor worden doorgaans speciaal gepatenteerde zuiveringsprocessen gebruikt.

Triglyceriden voor optimale opneembaarheid
Omega 3-vetzuren zijn in verschillende vormen verkrijgbaar zoals natuurlijke triglyceriden, ethylesters en herveresterde triglyceriden. Triglyceriden zijn de vorm waarin langeketen omega 3-vetzuren van nature in vis en algen (en deels in krill) voorkomen. De beste opneembare vormen zijn de natuurlijke en herveresterde triglyceridenvorm. Kies dus altijd voor de hoogwaardige triglyceridevorm.

Duurzaamheid
Een goede visolieproducent werkt op duurzame wijze, zowel bij de vangst van de vissen als bij de productie van de olie. Op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid van visolie, zijn er diverse certificeringen als extra bewijs voor de hoge standaard van een product. Belangrijke keurmerken zijn onder andere: IFOS (keurmerk voor de kwaliteit, versheid, zuiverheid en stabiliteit van visolie), Friend of the Sea (keurmerk voor duurzame visserij en bescherming van het natuurlijke ecosysteem), Dolphin Safe (keurmerk voor duurzame visserij en bescherming van dolfijnen) en Green-e (keurmerk voor groene energie).

Terug