Mogelijk gemaakt door:

N=1 Praktijkervaring met PEA als een krachtige pijnstiller

30-04-2019

Ernstig brommerongeluk
In 1980 heeft Rob op 16 jarige leeftijd een ernstig brommerongeluk gehad. Door dit ongeluk heeft hij 3 dagen in coma gelegen met als gevolg een blijvende hersenbeschadiging.

Lichamelijke problemen met het ouder worden
Een aantal jaren ging het redelijk goed met Rob, maar met het ouder worden kwamen er steeds meer lichamelijke problemen. De rechterkant van het lichaam viel af en toe spontaan uit en het rechterbeen gaf spasmen. Verder deed het rechterbeen elke dag pijn. Helaas gaf intensieve fysiotherapie geen vermindering van de klachten.

Pijnbestrijding
De neuroloog adviseerde Lyrica (anti-epileptica ) 6x daags 75 mg gecombineerd met 10 mg Notrilen (een TCA) voor de neurologische pijnen. Als dit niet werkte dan moest Rob maar leren leven met deze pijnen, aldus de neuroloog. De combinatie van deze twee middelen werkte wel, maar gaf enorm veel lichamelijke klachten waar Rob helemaal niet blij mee was.

Geen pijn meer met palmitoylethanolamide (PEA)
Op advies is Rob (inmiddels 55 jaar) in februari 2018 PEA gaan gebruiken als natuurlijke pijnstiller. Eerst driemaal daags PEA in combinatie met zesmaal daags Lyrica plus 10 mg Notrilen. Binnen twee weken kon Rob zijn zware medicatie gaan afbouwen en zit nu op tweemaal daags Lyrica en geen Notrilen meer. De combinatie van tweemaal daags Lyrica met daarbij driemaal daags PEA geeft het gewenste effect, namelijk geen pijnen meer.

Terug