Mogelijk gemaakt door:

Mooiere huid met astaxanthine

11-07-2017

In Japan zijn twee cosmetische onderzoeken gedaan met astaxanthine. Het ene onderzoek betrof 30 gezonde vrouwen in de leeftijd van 20 tot 55 jaar, de andere betrof een dubbel blind placebo gecontroleerde studie onder 36 gezonde mannen. De vrouwen kregen gedurende 10 weken 6 mg astaxanthine en dagelijks 2 ml crème voor op het gezicht met 78,9 uM astaxanthine. Bij de mannen kregen 18 personen gedurende 6 weken 6 mg astaxanthine per dag en 18 mannen kregen een placebo.

Na 4 weken werd al bij de vrouwen een verbetering van de huidtextuur waargenomen. Na 8 weken was er een zichtbare verbetering van de huid op het gebied van kraaienpootjes, ouderdomsvlekjes, vochtgehalte in de bovenste huidlaag en elasticiteit van de huid. 

Bij de mannen werd een huidmeting gedaan bij de start en na afloop van het onderzoek. Na 6 weken was ook hier een duidelijke verbetering te zien. Minder kraaienpootjes, verbeterde elasticiteit en minder transepidermaal waterverlies (TEWL).

Het onderzoek suggereert dat suppletie met 6 mg astaxanthine per dag een positief effect kan hebben op de hoornlaag, epidermis en dermis zowel bij mannen als vrouwen.

Referentie
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22428137?dopt=Abstract

Terug