Mogelijk gemaakt door:

Infecties te lijf door je immuunsysteem te versterken

16-03-2020

Al weken worden de media overheerst door het Coronavirus (Covid-19). Het virus dat griepachtige verschijnselen geeft en bij sommige patiënten leidt tot longontsteking. Er worden ingrijpende maatregelen genomen om verspreiding van het virus te beperken. Aan de vele vragen die ons dagelijks bereiken, merken wij dat men er zich van bewust is dat een goed functionerend immuunsysteem minstens zo belangrijk is. Daarom willen wij onderstaande informatie graag met u delen.

Om het immuunsysteem zo optimaal mogelijk te laten functioneren zijn gezonde voeding, voldoende nachtrust en stressreductie basisvoorwaarden. Daarnaast is goede dagelijkse basissuppletie essentieel. Dit begint met elke dag een multivitaminen/-mineralenpreparaat van hoge kwaliteit. Deze kan aangevuld worden met 1000 mg extra vitamine C. Om het immuunsysteem verder te versterken ten tijde van virale infecties kan de hoeveelheid vitamine C aangevuld worden tot 3000 mg, vitamine D3 tot 75 mcg en zink 15-30 mg. Aanvullend kan spirulina, een van ’s werelds rijkste superfoods, ingezet worden ter ondersteuning van de weerstand bij infecties. Omdat ons microbioom een belangrijk onderdeel van ons immuunsysteem is, kan het bij darmklachten van belang zijn om een kwalitatief hoogwaardig probioticum in te zetten. Vooral de stam Lactobacillus rhamnosus GG (LGG) is hierbij effectief.

AHCC en berberine zijn tevens interessante kandidaten ter versterking van het immuunsysteem. AHCC is een heel specifiek (gestandaardiseerd) extract uit gekweekte schimmeldraden van de shiitakepaddenstoel. AHCC balanceert het immuunsysteem zonder het te sterk te stimuleren. Vooralsnog is het myceliumextract vooral bij verminderde weerstand en infecties onderzocht.

Studies met berberine hebben aangetoond dat berberine een breedspectrum antivirale activiteit heeft en effectief is tegen het binnendringen in de gastheercel en daaropvolgende replicatie van veel virussen. Berberine zou mogelijk ter preventie van een virusinfectie of bij een bestaande virusinfectie kunnen worden gebruikt. Berberine gaat tevens biofilmvorming tegen. Dat wil zeggen dat het de aanhechting van micro-organismen aan gastheercellen remt.

Kortom, met een goede basissuppletie en enkele aanvullingen zoals extra vitamine C, D3 en zink kan het immuunsysteem al versterkt worden. Daarnaast zijn er al naar gelang de persoonlijke situatie meer mogelijkheden om het immuunsysteem te ondersteunen.

Terug