U zocht op 'Bloedvatontsteking'

29 zoekresultaten gevonden
Nutriënten (14)
Saffraan
De aromatische specerij saffraan wordt al meer dan 4000 jaar gebruikt als kleurstof, specerij en geneesmiddel. Saffraan wordt vanwege haar kostbaarheid wel het ‘rode goud’ genoemd.
Artikelen (12)
Omega 3-vetzuren langeketen omega 3-vetzuren EPA en DHA
Een indrukwekkende hoeveelheid epidemiologische, preklinische en klinische studies heeft aangetoond dat een optimale inname van omega-3-vetzuren, in het bijzonder EPA en DHA, helpt bij het voorkomen en/of verlichten van uiteenlopende klachten en (chronische) ziekten. Omega-3-vetzuren zijn onder meer ...
Curcumine pleiotrope* beschermende effecten goed in kaart gebracht
Een wetenschappelijk artikel over de vele gezondheidseffecten van curcumine, maar ook de problemen omtrent opneembaarheid en hoe dit wordt opgelost met SLCP.
Vitamine K veel meer essentiële functies dan alleen bloedstolling
De vetoplosbare vitamine K kennen we vooral als essentiële voedingsstof voor de bloedstolling, immers de synthese van verschillende bloedstollingsfactoren is afhankelijk van vitamine K en een vitamine K-tekort kan leiden tot bloedingen. De letter K staat dan ook voor het Duitse woord ‘koagulation’ o ...
Reguliere cardiovasculaire medicatie interacties met voedingsstoffen en kruiden
In dit artikel wordt een overzicht gegeven van veel voorkomende medicatie bij hart- en vaatziekten, welke bijwerkingen en problemen deze medicatie kan geven en of er eventueel interacties bestaan met voedingsstoffen en kruiden die tevens voor cardiovasculaire indicaties ingezet worden. Dit overzicht ...
Vitamine K2 meer duidelijk over preventie van osteoporose en hart- en vaatziekten
Recente studies maken nog meer duidelijk over de werking van Vitamine K2 bij de preventie van osteoporose en hart- en vaatziekten.
Saffraan het rode goud
De aromatische specerij saffraan bestaat uit de gedroogde, oranjerode stampers (stigma) van de saffraancrocus (Crocus sativus, Iridaceae familie).
Rode gist rijst méér dan een cholesterolverlager
Rode gist rijst komt uit China, maar wordt van oudsher niet overal in China gegeten.
Choline Belang voor gezondheid vaak over het hoofd gezien
Belang voor gezondheid vaak over het hoofd gezien
Antioxidanten bij gezondheid en ziekte
De vorming en activiteit van radicalen (reactieve zuurstof- en stikstofverbindingen) is het onvermijdelijke gevolg van onze - van zuurstof afhankelijke - stofwisseling en wordt onder controle gehouden door een verdedigingssysteem van antioxidanten. Ongeveer 1-3% van de opgenomen zuurstof wordt omgez ...
Vitamine D en vitamine K2 samen belangrijk voor gezondheid botten en bloedvaten
Alles hangt met alles samen en dat geldt zeker voor de werking van (essentiële) nutriënten in het lichaam. Zo hebben vitamine D en K elkaar nodig om goed te functioneren.
PMS- en overgangsklachten Plantaardige middelen bij PMS- en overgangsklachten
Veel vrouwen kampen met hormonale klachten. Van de vrouwen die menstrueren heeft naar schatting 5 tot 40 procent ernstige cyclusgerelateerde klachten in de vorm van PMS.
Ashwagandha koninklijk kruid uit India
De toepassingen van koninklijk kruid ashwagandha
Nieuws (3)
De rol van vitamine K bij arteriosclerose
De vitamine K-status blijkt uit onderzoek een van de meest bepalende factoren te zijn voor de kwaliteit en elasticiteit van de slagaders. Vitamine K (en dan met name vitamine K2) zorgt voor de activatie van een bepaald eiwit dat aangemaakt wordt in de vaatwand, het zogenaamde Matrix Gla-Proteïne (MG ...
De rol van vitamine K bij arteriosclerose en atherosclerose
De vitamine K-status blijkt uit onderzoek een van de meest bepalende factoren te zijn voor de kwaliteit en elasticiteit van de slagaders. Vitamine K (en dan met name vitamine K2) zorgt voor de activatie van een bepaald eiwit dat aangemaakt wordt in de vaatwand, het zogenaamde Matrix Gla-Proteïne (MG ...
Ubiquinol: belangrijkste werkingsmechanisme
Ubiquinol is de biologisch meest actieve vorm van co-enzym Q10 (CoQ10). Het lichaam wordt zowel door eigen productie als door inname via de voeding voorzien van co-enzym Q10, waarna de omzetting plaatsvindt in ubiquinol.