Mogelijk gemaakt door:
<< Naar overzicht
online via Zoom

Neurodegeneratieve ziekten; pathofysiologie en orthomoleculaire ondersteuning

Neurodegeneratieve ziekten zijn aandoeningen waarbij een progressieve achteruitgang van de zenuwcellen plaatsvindt in het centrale zenuwstelsel. Deze ziekten kunnen leiden tot cognitieve stoornissen, motorische problemen en uiteindelijk ernstige invaliditeit. Denk aan de ziekte van Alzheimer, Parkinson, ALS en MS. Tijdens deze clinic gaat Jeroen de Haas, orthomoleculair therapeut MBOG, in op de praktische toepassing voor de ondersteuning en preventie van neurodegeneratieve ziekten.

  • vr 7 feb 2025
  • 09:00 - 17:00
  • Locatie: Online via Zoom
  • Jeroen de Haas
  • Er is nog plek in de zaal.
€100,00 -
incl. btw
Aanmelden

Omschrijving

Neurodegeneratieve ziekten zijn aandoeningen waarbij een progressieve achteruitgang van de zenuwcellen plaatsvindt in de hersenen en het centrale zenuwstelsel. Deze ziekten kunnen leiden tot cognitieve stoornissen, motorische problemen en uiteindelijk ernstige invaliditeit.

Enkele voorbeelden van neurodegeneratieve ziekten zijn:

  • De ziekte van Alzheimer is een progressieve en onomkeerbare aandoening die geheugenverlies, verwarring en gedragsveranderingen veroorzaakt.
  • Ziekte van Parkinson, deze ziekte resulteert in langzame bewegingen, stijfheid van de spieren en trillen. Het heeft ook invloed op cognitieve functies zoals geheugen en aandacht.
  • Amyotrofische laterale sclerose (ALS) is een aandoening waarbij de zenuwcellen die de spieren aansturen, afsterven. Dit leidt tot progressieve spierzwakte en verlamming.
  • Ziekte van Huntington, deze erfelijke aandoening veroorzaakt bewegingsstoornissen, cognitieve achteruitgang en gedragsveranderingen.
  • Multiple Sclerose (MS) is een auto-immuunziekte waarbij het immuunsysteem de beschermende laag rond zenuwvezels in de hersenen en het ruggenmerg aantast. Dit kan leiden tot diverse symptomen, waaronder vermoeidheid, evenwichtsproblemen en spierzwakte.

Oorzakelijk zijn er enkele risicofactoren geïdentificeerd, zoals genetische aanleg en ook epigenetische factoren zoals blootstelling aan bepaalde gifstoffen en veroudering. Orthomoleculaire behandelingen voor deze ziekten zijn vaak gericht op het verlichten van symptomen en het vertragen van de progressie van de ziekte, maar er is nog geen definitieve genezing voor de meeste neurodegeneratieve aandoeningen.

Tijdens deze clinic gaat Jeroen de Haas, orthomoleculair therapeut MBOG, in op de praktische toepassing voor de ondersteuning en preventie van neurodegeneratieve ziekten.

Voor wie?
Deze clinic is bedoeld voor therapeuten en artsen. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Accreditatie is aangevraagd bij:
AVIG, BATC, KTNO (FAGT, MET, MN, NMTN, SOMA, VBAG, VIV, VVET), LVNT, MBOG, NOAG, NVKH, NWP, VNRT.

Certificaat
Na het volgen van deze clinic krijgt u per mail een deelnamecertificaat toegestuurd.

Programma

09:00-09:30 Inloggen Zoom
09:30 Aanvang
09:30-11:00 Etiologie, toxiciteit neurodegeneratieve ziekten en behandelopties bij de ziekte van Parkinson
11:00-11:15 Pauze
11:15-12:30 Dementie en het onstaan van endotoxemie 
12:30-13:30 Lunchpauze
13:30-14:45 Rol van het mondmicrobioom en invloed van neuroinflammatie
14:45-15:00 Pauze
15:00-16:30 Behandelopties Multiple Sclerose, ALS en Ziekte van Huntington
16:30-17:00 Vragenronde
17:00 Afsluiting

Over de docent

Jeroen de Haas is orthomoleculair therapeut MBOG, internationaal spreker op het gebied van voeding en gezondheid en voormalig voorzitter van de MBOG (Maatschappij ter Bevordering van Orthomoleculaire Geneeskunde) en heeft zijn praktijk in Haarlem.

Routebeschrijving

Deze clinic is uitsluitend live te volgen via Zoom.