Naar clinics en cursussen overzicht
Meerdaagse clinic

Verdiepingscursus Vrouwelijke en Mannelijke Hormonen in 2 dagen

door drs. Jacqueline Elferink

Drs. Jacqueline Elferink neemt u mee in de achterliggende oorzaken van hormonale disbalans bij vrouwen en mannen en hoe u dit kunt behandelen in uw praktijk. De relatie tussen voeding, leefstijl, intern en extern milieu en de mannelijke en vrouwelijke hormonen zal worden uitgelegd.

Deze tweedaagse verdiepingscursus is bedoeld voor therapeuten en artsen die ervaren zijn in de toepassing van orthomoleculaire geneeskunde. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

De cursusdagen zijn ook afzonderlijk te volgen.

 

 

 

Geaccrediteerd door: KTNO (VBAG, BATC, NVST) K10327, NVKH medisch, NVVM 4 punten, NWP 6 punten, VNT 4 dagdelen, VNRT, AVIG . In aanvraag bij: MBOG, NOAG, SCN.
vr 13 nov 2020
09:00 - 17:00
Breukelen
drs. Jacqueline Elferink
vr 27 nov 2020
09:00 - 17:00
Breukelen
drs. Jacqueline Elferink
€125,00 -
inc. btw
Aanmelden
  • Omschrijving
  • Programma
  • Docent
  • Routebeschrijving

Hormonen zijn signaalstoffen, ze sturen belangrijke functies in het lichaam aan. Als de hormonen uit balans zijn, beïnvloedt dit allerlei processen in het lichaam.

Lesdag 1
Tijdens de eerste lesdag zal worden ingegaan op de relatie tussen hormonen en verschillende lichaamsprocessen. De relatie tussen hormonen bij de vrouw en de darmen, het zenuwstelsel, immuunsysteem en stress-as zal worden toegelicht. Hormonale disbalans mag gezien worden als signaal. Het weerspiegelt het innerlijke milieu en welzijn en wordt door diverse interne en externe factoren beïnvloed.

Jacqueline Elferink neemt u mee in de achterliggende oorzaken van hormonale disbalans en hoe u dit kunt behandelen in uw praktijk. De relatie tussen voeding, leefstijl, intern en extern milieu en de vrouwelijke hormonen zal worden uitgelegd.
Er zal worden ingegaan op hormonale disbalans tijdens de vruchtbare leeftijd, maar ook tijdens de overgang en erna. Menstruatieklachten, PCOS en verminderde vruchtbaarheid zullen aan bod komen, maar ook oestrogeendominantie en overgangsklachten.

Lesdag 2
De tweede lesdag zal gaan over hormonen en verschillende lichaamsprocessen bij de man. De relatie tussen hormonen en vitaliteit, het zenuwstelsel, immuunsysteem en stress-as zal worden toegelicht. Hormonen hebben invloed op de hersenen, botten, bloed, spieren, haren, libido, erectiekracht en immuunsysteem en spelen dus een belangrijke rol bij het goed functioneren en het ervaren van vitaliteit.

Op beide dagen zal er worden gewerkt met casuïstiek.

Aan het einde van deze tweedaagse cursus zult u inzicht hebben in welke supplementen inzetbaar zijn bij hormonale disbalans zowel bij de vrouw als man. Tevens beschikt u over praktische tools en heeft u inzicht in hoe u hormonale disbalans met voeding en leefstijl kunt beïnvloeden.


Certificaat
Na het volgen van elke afzonderlijke dag van deze meerdaagse cursus krijgt u een certificaat per post toegestuurd.

Programma Dag 1: Vrouwelijke hormonen (13 november 2020)
 
09:00 - 09:30 Ontvangst, koffie en thee
09:30 Aanvang
09:30 - 11:00 Indicaties en klachtenpatronen, achterliggende oorzaken en processen
11:00 - 11:15 Pauze (koffie en thee)
11:15 - 12:30 Orthomoleculaire ondersteuning en werkingsmechanismen
12.30 - 13:30 Lunchpauze (uitgebreid lunchbuffet is bij de prijs inbegrepen)
13:30 - 15:15 Werken met casuïstiek
15:15 - 17:00 Effectief toepassen in de eigen praktijk
17:00 Afsluiting

Programma Dag 2: Mannelijke hormonen (27 november 2020)
 
09:00 - 09:30 Ontvangst, koffie en thee
09:30 Aanvang
09:30 - 11:00 Indicaties en klachtenpatronen, achterliggende oorzaken en processen
11:00 - 11:15 Pauze (koffie en thee)
11:15 - 12:30 Orthomoleculaire ondersteuning en werkingsmechanismen
12.30 - 13:30 Lunchpauze (uitgebreid lunchbuffet is bij de prijs inbegrepen)
13:30 - 15:15 Werken met casuïstiek
15:15 - 17:00 Effectief toepassen in de eigen praktijk
17:00 Afsluiting

De verdiepingscursus Vrouwelijke en Mannelijke Hormonen wordt gegeven door drs. Jacqueline Elferink. Jacqueline is gespecialiseerd in het behandelen van hormonale klachten en heeft hiermee veel praktijkervaring opgedaan. Naast orthomoleculaire geneeskunde en haptonomie heeft drs. Jacqueline Elferink Psychologie en Ontwikkelingsstudies gestudeerd. Sinds 2009 is zij werkzaam in haar eigen praktijk OrthoBalans in Nijmegen.

Adres
Hotel Breukelen
Stationsweg 91
3621 LK  Breukelen
 
Met de auto vanaf Amsterdam
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 3e afslag naar Breukelerwaard. Neem op de volgende rotonde de 1ste afslag. Sla gelijk rechtsaf richting Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Met de auto vanaf Utrecht
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 2e afslag en sla vervolgens gelijk rechtsaf richting de Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Openbaar vervoer
Van der Valk Hotel Breukelen is zeer goed bereikbaar via openbaar vervoer. Wanneer u uitstapt op station Breukelen, is het slechts 2 minuten lopen naar het hotel. U ziet het hotel al liggen.
 
Parkeren
U kunt op het terrein van Van der Valk Hotel Breukelen parkeren en krijgt bij vertrek een uitrijkaart.