Naar clinics en cursussen overzicht

Werken met salvestrolen bij kanker

door Prof. Dan Burke

Salvestrolen spelen van nature een cruciale rol in het voorkomen dat kankercellen zich ontwikkelen tot kwaadaardige tumoren. Dan Burke, één van de ontdekkers van Salvestrolen, vertelt u alles over deze groep fytonutriënten.

KTNO (BATC) 0,5 ect's, KTNO (LVNG) 0,5 ect's, KTNO (VBAG)0,5 ect's, MBOG 4ortho 1 wm, NWP 1,5 na/wm, VNT 2 dagdelen.
vr 11 mrt 2016
Breukelen
Prof. Dan Burke
€75,00 -
inc. btw
Aanmelden
  • Omschrijving
  • Programma
  • Docent
  • Routebeschrijving

Salvestrolen spelen van nature een cruciale rol in het voorkomen dat kankercellen zich ontwikkelen tot kwaadaardige tumoren. Dan Burke, één van de ontdekkers van Salvestrolen, vertelt u tijdens deze clinc alles over deze groep fytonutriënten.

Begin jaren negentig ontdekte professor Dan Burke, samen met zijn onderzoeksgroep van de Universiteit van Aberdeen, in tumorcellen een nieuw type cytochroom P450-enzym, het CYP1B1. Het opmerkelijke aan het ontdekte CYP1B1 enzym is, dat het uitsluitend kan worden aangetoond in (humane) kankercellen, maar niet in gezonde weefselcellen. Deze bevinding van Burke is bevestigd door verschillende onafhankelijke laboratoria en het Dana-Farber Cancer Institute in Boston. De ontdekking van het CYP1B1-eiwit heeft geleid tot onderzoek naar (natuurlijke en synthetische) kankergeneesmiddelen (cytostatica) die worden geactiveerd door CYP1B1. De middelen zijn op zichzelf niet of nauwelijks giftig, maar worden door het CYP1B1-enzym omgezet in giftige substanties die zorgen voor apoptose (geprogrammeerde celdood) van de tumorcel.

Na zijn aanstelling aan de Montfort University in Leicester kwam professor Burke in contact met klinisch chemicus professor Gerry Potter. Potter is expert in het ontwikkelen van kankermedicijnen. Potter en Burke vroegen zich af of voeding wellicht soortgelijke natuurlijke verbindingen bevat die door CYP1B1 worden geactiveerd tot cytotoxische stoffen. De Engelse onderzoekers hebben inmiddels meer dan twintig fytonutriënten (bioflavonoïden, carboxylzuren, stilbenen, stilbenoïden) in groenten, kruiden en fruit geïdentificeerd die als gemeenschappelijke noemer hebben, dat ze apoptose induceren in kankercellen na activering door CYP1B1.

Let op: deze clinic wordt in het Engels gegeven.

Programma:

09:00-09:30 Ontvangst, koffie en thee
09:30 
aanvang
09:30-10:00 Kanker – de context voor salvestrolen
10:00-11:00 De ontdekking van salvestrolen
11:00-11:15 Koffiepauze 
11:15-12:30 Hoe salvestrolen werken
12.30-13.30 Pauze 
13:30-14:30 Hoe salvestrolen werken – vervolg 
14:30-15:00 Salvestrolen en voeding 
15:00-15:15 Koffiepauze 
15:15-15:45 Het optimaliseren van salvestrol gebruik 
15:45-16:15 Het belang van salvestrolen 
16:15-16:30 Vragen
17:00 Afsluiting

Let op: deze clinic wordt in het Engels gegeven.

Deze clinic wordt gegeven door professor Dan Burke, die al meer dan 35 jaar onderzoek heeft verricht dat uiteindelijk resulteerde in de ontdekking van de salvestrolen. Nog steeds is hij verbonden aan verder onderzoek naar salvestrolen en geeft hij over de hele wereld lezingen over het onderwerp.

Adres
Hotel Breukelen
Stationsweg 91
3621 LK  Breukelen
 
Openbaar vervoer
Van der Valk Hotel Breukelen is zeer goed bereikbaar via openbaar vervoer. Wanneer u uitstapt op station Breukelen, is het slechts 2 minuten lopen naar het hotel. U ziet het hotel al liggen.
 
Met de auto vanaf Amsterdam
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 3e afslag naar Breukelerwaard. Neem op de volgende rotonde de 1ste afslag. Sla gelijk rechtsaf richting Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Met de auto vanaf Utrecht
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 2e afslag en sla vervolgens gelijk rechtsaf richting de Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Parkeren
U kunt op het terrein van Van der Valk Hotel Breukelen parkeren en krijgt bij vertrek een uitrijkaart.
 
Kaart