Gesponsord door:
<< Naar overzicht

Neurotransmitters: theorie en praktijk

Deze clinic vindt online via Zoom plaats
door Jeroen de Haas

Tijdens deze clinic wordt de theorie rondom neurotransmitters besproken. Daarnaast wordt de vertaling gemaakt naar de dagelijkse praktijk zodat u direct met de opgedane kennis aan de slag kunt gaan. Tevens worden de diverse analysemethoden toegelicht, waaronder  laboratoriumonderzoek en vragenlijsten.

Deze clinic is bedoeld voor therapeuten en artsen die ervaren zijn in de toepassing van orthomoleculaire geneeskunde. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

 

 

Accreditatie is aangevraagd bij BBOW
  • za 27 nov 2021
  • 09:00 - 17:00
  • Online via Zoom
  • Jeroen de Haas
€75,00 -
inc. btw
Aanmelden

Omschrijving

Zenuwcellen in ons lichaam kunnen communiceren door middel van neurotransmitters: chemische stofjes die een boodschap kunnen overdragen van neuron tot neuron. Ze zijn essentieel voor ons gevoel en denken, maar ook voor ons gedrag en het immuunsysteem. Inmiddels is bekend dat veel van deze stoffen voor een groot deel in de darmen worden geproduceerd. Omgevingsfactoren zoals langdurige stress en verkeerde voeding hebben een negatieve invloed op de werking van neurotransmitters.

Tijdens deze clinic wordt de theorie rondom neurotransmitters besproken. Daarnaast wordt de vertaling gemaakt naar de dagelijkse praktijk zodat u direct met de opgedane kennis aan de slag kunt gaan. Tevens worden de diverse analysemethoden toegelicht, waaronder laboratoriumonderzoek en vragenlijsten.

Casuïstiek is een belangrijk onderdeel van de clinic om theorie en praktijk te integreren. De volgende onderwerpen komen onder meer aan bod:

- Het verband tussen neurotransmitters en het sympathisch en parasympathisch zenuwstelsel
- Overstimulatie en resistentieproblematiek
- Bespreking van neurotransmitters glutamaat en GABA, adrenaline en noradrenaline, dopamine, acetylcholine en serotonine
- Biochemie (verband neurotransmitters met methylering)
- Gerelateerde aandoeningen: burn-out, AD(H)D, autisme en verslavingsproblematiek

Deze clinic is bedoeld voor therapeuten en artsen die ervaren zijn in de toepassing van orthomoleculaire geneeskunde. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Certificaat
Na het volgen van deze clinic krijgt u een certificaat per post toegestuurd.

Programma

Programma:

09:00-09:30 Inlog Zoomsessie
09:30 Aanvang
09:30-11:00 Verband tussen neurotransmitters en het zenuwstelsel
11:00-11:15 Pauze
11:15-12:30 Bespreking neurotransmitters
12:30-13:30 Lunchpauze
13:30-14:45 Biochemie
14:45-15:00 Pauze
15:00-16:30 Gerelateerde aandoeningen en casuïstiek
16:30-17:00 Vragenronde
17:00 Afsluiting

Over de docent

Jeroen de Haas is orthomoleculair therapeut MBOG, internationaal spreker op het gebied van voeding en gezondheid en voormalig voorzitter van de MBOG (Maatschappij ter Bevordering van Orthomoleculaire Geneeskunde) en heeft zijn praktijk in Haarlem.

Routebeschrijving

Online via Zoom.