Mogelijk gemaakt door:
<< Naar overzicht
Live in Breukelen of via livestream (Zoom)

Neurodegeneratieve ziekten; pathofysiologie en orthomoleculaire ondersteuning

door Jeroen de Haas

Neurodegeneratieve ziekten zijn aandoeningen waarbij een progressieve achteruitgang van de zenuwcellen plaatsvindt in het centrale zenuwstelsel. Deze ziekten kunnen leiden tot cognitieve stoornissen, motorische problemen en uiteindelijk ernstige invaliditeit. Denk aan de ziekte van Alzheimer, Parkinson, ALS en MS. Tijdens deze clinic gaat Jeroen de Haas, orthomoleculair therapeut MBOG, in op de praktische toepassing voor de ondersteuning en preventie van neurodegeneratieve ziekten.

Voor wie?
Deze clinic is bedoeld voor therapeuten en artsen. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Accreditatie is aangevraagd bij:
AVIG, BATC, KTNO (FAGT, MET, MN, NMTN, SOMA, VBAG, VIV, VVET), LVNT, MBOG, NOAG, NVKH, NWP, VNRT.

  • vr 14 jun 2024
  • 09:00 - 17:00
  • Op locatie in Breukelen of via livestream (Zoom)
  • Jeroen de Haas
€115,00 -
incl. btw
Aanmelden

Omschrijving

Neurodegeneratieve ziekten zijn aandoeningen waarbij een progressieve achteruitgang van de zenuwcellen plaatsvindt in de hersenen en het centrale zenuwstelsel. Deze ziekten kunnen leiden tot cognitieve stoornissen, motorische problemen en uiteindelijk ernstige invaliditeit.

Enkele voorbeelden van neurodegeneratieve ziekten zijn:

  • De ziekte van Alzheimer is een progressieve en onomkeerbare aandoening die geheugenverlies, verwarring en gedragsveranderingen veroorzaakt.
  • Ziekte van Parkinson, deze ziekte resulteert in langzame bewegingen, stijfheid van de spieren en trillen. Het heeft ook invloed op cognitieve functies zoals geheugen en aandacht.
  • Amyotrofische laterale sclerose (ALS) is een aandoening waarbij de zenuwcellen die de spieren aansturen, afsterven. Dit leidt tot progressieve spierzwakte en verlamming.
  • Ziekte van Huntington, deze erfelijke aandoening veroorzaakt bewegingsstoornissen, cognitieve achteruitgang en gedragsveranderingen.
  • Multiple Sclerose (MS) is een auto-immuunziekte waarbij het immuunsysteem de beschermende laag rond zenuwvezels in de hersenen en het ruggenmerg aantast. Dit kan leiden tot diverse symptomen, waaronder vermoeidheid, evenwichtsproblemen en spierzwakte.

Oorzakelijk zijn er enkele risicofactoren geïdentificeerd, zoals genetische aanleg en ook epigenetische factoren zoals blootstelling aan bepaalde gifstoffen en veroudering. Orthomoleculaire behandelingen voor deze ziekten zijn vaak gericht op het verlichten van symptomen en het vertragen van de progressie van de ziekte, maar er is nog geen definitieve genezing voor de meeste neurodegeneratieve aandoeningen.

Tijdens deze clinic gaat Jeroen de Haas, orthomoleculair therapeut MBOG, in op de praktische toepassing voor de ondersteuning en preventie van neurodegeneratieve ziekten.

Voor wie?
Deze clinic is bedoeld voor therapeuten en artsen. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Accreditatie is aangevraagd bij:
AVIG, BATC, KTNO (FAGT, MET, MN, NMTN, SOMA, VBAG, VIV, VVET), LVNT, MBOG, NOAG, NVKH, NWP, VNRT.

Certificaat
Na het volgen van deze clinic krijgt u per mail een deelnamecertificaat toegestuurd.

Programma

09:00-09:30 Ontvangst in de zaal en aanmelden voor de livestream
09:30 Aanvang
09:30-11:00
11:00-11:15 Pauze
11:15-12:30 
12:30-13:30 Lunchpauze (lunchbuffet op locatie is bij de prijs inbegrepen)
13:30-14:45 
14:45-15:00 Pauze
15:00-16:30 
16:30-17:00 Vragenronde
17:00 Afsluiting

Over de docent

Jeroen de Haas is orthomoleculair therapeut MBOG, internationaal spreker op het gebied van voeding en gezondheid en voormalig voorzitter van de MBOG (Maatschappij ter Bevordering van Orthomoleculaire Geneeskunde) en heeft zijn praktijk in Haarlem.

Routebeschrijving

Adres
Hotel Breukelen
Stationsweg 91
3621 LK  Breukelen
 
Met de auto vanaf Amsterdam
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 3e afslag naar Breukelerwaard. Neem op de volgende rotonde de 1ste afslag. Sla gelijk rechtsaf richting Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Met de auto vanaf Utrecht
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 2e afslag en sla vervolgens gelijk rechtsaf richting de Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Openbaar vervoer
Van der Valk Hotel Breukelen is zeer goed bereikbaar via openbaar vervoer. Wanneer u uitstapt op station Breukelen, is het slechts 2 minuten lopen naar het hotel. U ziet het hotel al liggen.
 
Parkeren
U kunt op het terrein van Van der Valk Hotel Breukelen parkeren en krijgt bij vertrek een uitrijkaart.