Gesponsord door:
<< Naar overzicht

Maag- en darmaandoeningen: voeding en orthomoleculaire ondersteuning

Deze clinic vindt in Antwerpen plaats
door ir. Angélique De Beule

Voor een optimale gezondheid is een goed werkend spijsverteringskanaal van groot belang. (Biochemische) kennis van het spijsverteringskanaal, de verschillende klachten (gastritis, PDS, darminflammatie) en hoe deze via micro-en fytonutriënten en leefstijl aan te pakken, is daarom onmisbaar in de praktijk.

Deze clinic is bedoeld voor therapeuten en artsen die ervaren zijn in de toepassing van orthomoleculaire geneeskunde. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Certificaat
Na het volgen van deze clinic krijgt u een certificaat per post toegestuurd.

 

Geaccrediteerd door: BBOW
  • za 14 mei 2022
  • 09:00 - 17:00
  • Antwerpen
  • ir. Angélique De Beule
€95,00 -
inc. btw
Aanmelden

Omschrijving

Voor een optimale gezondheid is een goed werkend spijsverteringskanaal van groot belang. Kennis van het spijsverteringskanaal, de verschillende klachten (gastritis, PDS, darminflammatie) en hoe deze via micro-en fytonutriënten en leefstijl aan te pakken, is daarom onmisbaar in de praktijk.

Tijdens deze clinic gaat ir. Angélique De Beule uitgebreid in op het microbioom en alle andere omgevingsfactoren die kunnen bijdragen aan een darmdysbiose. Aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden wordt besproken wat de preventieve en therapeutische mogelijkheden zijn op orthomoleculair gebied.

Deze clinic is bedoeld voor therapeuten en artsen die ervaren zijn in de toepassing van orthomoleculaire geneeskunde. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Certificaat
Na het volgen van deze cursusdag krijgt u een certificaat per post toegestuurd.

Programma

Programma: 

09:00-09:30 Ontvangst
9:30 Aanvang
09:30-11:00 Maag- en darmklachten: Inleiding en oorzaken
11:00-11:15 Pauze
11:15-12:30 De rol van het microbioom
12:30-13:30 Lunchpauze
13:30-15:00 Integrale ondersteuning met voeding en suppletie
15:00-15:15 Pauze
15:15-17:00 Casuïstiek
17:00 Afsluiting

Over de docent

Ir. Angélique De Beule is afgestudeerd als Industrieel ingenieur biochemie aan KAHO St-Lieven in Gent. Ze is gepassioneerd door alles wat met voeding en biochemie te maken heeft. Sinds 2014 heeft ze de orthomoleculaire-biochemische fakkel overgenomen van Walter Faché, grondlegger van de orthomoleculaire geneeskunde in België. Ze is directrice en hoofddocent bij BIOK-center in België.

 

Routebeschrijving

Adres:
Crowne Plaza Antwerpen
Gerard Le Grellelaan 10
2020 Antwerpen
België

Parkeren:
De hotel-parking van Crowne Plaza Antwerpen biedt plaats aan 170 wagens (inclusief parkeerplaatsen voor mindervalide gasten). In de directe nabijheid van het hotel bevinden er zich 700 gratis parkeerplaatsen.

Openbaar vervoer:
Bus 17 (Rijnkaai – UZA) stopt recht voor het hotel (Bus Stop 101806).