Mogelijk gemaakt door:
<< Naar overzicht
Online via Zoom

Kinderen: darmmicrobioom, voeding en suppletie

door Tanja Visser

Tijdens deze clinic zal kindernatuurdiëtist Tanja Visser ingaan op de ontwikkeling van het darmmicrobioom bij kinderen en de invloed hiervan op hun gezondheid. Ze bespreekt wat de rol hierbij is van het microbioom van de moeder, borst- en flesvoeding, gebruik van antibiotica en vaste voeding. Ze geeft praktische handreikingen voor het optimaliseren van het darmmicrobioom bij kinderen met voeding en suppletie van probiotica en nutriënten.

Deze clinic is bedoeld voor therapeuten en artsen. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

 

NB: Deze clinic is uitsluitend live te volgen via Zoom, er volgt geen terugkijklink.

 

 

Accreditatie is aangevraagd bij KTNO (VBAG, FAGT, LVNG, BATC,VIV), NWP, NVVM, MBOG, NVKH, VNT, AVIG, SCN, NOAG, FAGT.
  • vr 14 apr 2023
  • 09:00 - 17:00
  • Online via Zoom
  • Tanja Visser
€115,00 -
incl. btw
Aanmelden

Omschrijving

In de eerste 1000 levensdagen van een kind wordt de basis gelegd voor zijn of haar gezondheid. De ontwikkeling van het darmmicrobioom speelt hierbij een belangrijke rol. Zo wordt er een verband gelegd tussen een ongunstig darmmicrobioom bij kinderen en het ontstaan van aandoeningen, zoals overgewicht, diabetes, voedselallergie, astma, eczeem, IBS, IBD, autisme en ADHD. Tijdens deze clinic gaat kindernatuurdiëtist Tanja Visser dieper in op de rol van voeding, probiotica en immuunmodulerende nutriënten bij de ontwikkeling van het darmmicrobioom in de eerste levensjaren. Ze bespreekt de invloed van het microbioom van de moeder, geboortewijze, fles- en borstvoeding, vaste voeding en medicatie, zoals antibiotica op het darmmicrobioom van het kind. Ze geeft handreikingen hoe je als therapeut en arts met voeding en suppletie van probiotica, vetzuren, vitamines en mineralen het darmmicrobioom van een kind optimaliseert. Ook gaat ze in op behandelopties bij de preventie en behandeling van luchtweginfecties en spijsverteringsklachten.

Deze clinic is bedoeld voor therapeuten en artsen. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Certificaat
Na het volgen van deze clinic krijgt u binnen 1 maand een certificaat toegestuurd.

 

NB: Deze clinic is uitsluitend live te volgen via Zoom, er volgt geen terugkijklink.

Programma

Programma:

09:00 - 09:30 Inloggen Zoom
09:30 Aanvang
09:30 - 11:00 Introductie ontwikkeling darmmicrobioom kind
11:00 - 11:15 Pauze
11:15 - 12:30 Interventies opbouw gezond darmmicrobioom kind
12.30 - 13:30 Lunchpauze 
13:30 - 15:00 Voeding en suppletie bij verstoord darmmicrobioom kind
15:00 - 15:15 Pauze
15:15 - 17:00 Casuïstiek
17:00 Afsluiting

 

 

NB: Deze clinic is uitsluitend live te volgen via Zoom, er volgt geen terugkijklink.

Over de docent

Tanja VisserTanja Visser is natuur(kinder)diëtist en integraal voedingstherapeut. Na haar HBO-studie Diëtetiek en Voedingsleer (1991) heeft Tanja zich verder verdiept in de Orthomoleculaire, Ayurvedische, Natuurgeneeskundige en Traditionele Chinese voedingsleer en Kinderdiëtetiek. Haar specialisaties zijn kindervoeding, voeding rondom de zwangerschap, spijsverteringsklachten, voedselovergevoeligheid, detoxificatieproblematiek en mondgezondheid.

Ze heeft sinds 1992 een eigen diëtistenpraktijk in Heerhugowaard en werkt sinds 2018 in een multidisciplinair integraal gezondheidsteam met o.a. een acupuncturist, holistische tandarts en kinderfysiotherapeut in Schagen.

Tanja houdt spreekuur in haar praktijk en in het gezondheidscentrum, schrijft artikelen, brochures en boeken en verzorgt bijscholingen over natuurvoeding en gezondheid voor opleidingen en collega’s. Daarnaast is ze redactielid van Natuurdiëtisten Nederland en medeauteur van het boek Energieherstelplan (uitgeverij Schors).

Routebeschrijving

Deze clinic is uitsluitend live te volgen via Zoom, er volgt geen terugkijklink.