Mogelijk gemaakt door:
<< Naar overzicht
Live in Breukelen of via livestream (Zoom)

Kinderen: darmmicrobioom, voeding en suppletie

door Tanja Visser

Tijdens deze clinic zal kindernatuurdiëtist Tanja Visser ingaan op de ontwikkeling van het darmmicrobioom bij kinderen en de invloed hiervan op hun gezondheid. Ze bespreekt wat de rol hierbij is van het microbioom van de moeder, borst- en flesvoeding, gebruik van antibiotica en vaste voeding. Ze geeft praktische handreikingen voor het optimaliseren van het darmmicrobioom bij kinderen met voeding en suppletie van probiotica en nutriënten.

Voor wie?
Deze clinic is bedoeld voor therapeuten en artsen. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Geaccrediteerd door:
AVIG, BATC, KTNO (FAGT, MET, MN, NMTN, SOMA, VBAG, VIV, VVET), LVNT, MBOG, NOAG, NVKH, NWP, VNRT.

  • vr 8 nov 2024
  • 09:00 - 17:00
  • Op locatie in Breukelen of via livestream (Zoom)
  • Tanja Visser
€115,00 -
incl. btw
Aanmelden

Omschrijving

In de eerste 1000 levensdagen van een kind wordt de basis gelegd voor zijn of haar gezondheid. De ontwikkeling van het darmmicrobioom speelt hierbij een belangrijke rol. Zo wordt er een verband gelegd tussen een ongunstig darmmicrobioom bij kinderen en het ontstaan van aandoeningen, zoals overgewicht, diabetes, voedselallergie, astma, eczeem, IBS, IBD, autisme en ADHD. Tijdens deze clinic gaat kindernatuurdiëtist Tanja Visser dieper in op de rol van voeding, probiotica en immuunmodulerende nutriënten bij de ontwikkeling van het darmmicrobioom in de eerste levensjaren. Ze bespreekt de invloed van het microbioom van de moeder, geboortewijze, fles- en borstvoeding, vaste voeding en medicatie, zoals antibiotica op het darmmicrobioom van het kind. Ze geeft handreikingen hoe je als therapeut en arts met voeding en suppletie van probiotica, vetzuren, vitamines en mineralen het darmmicrobioom van een kind optimaliseert. Ook gaat ze in op behandelopties bij de preventie en behandeling van luchtweginfecties en spijsverteringsklachten.

Voor wie?
Deze clinic is bedoeld voor therapeuten en artsen. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Geaccrediteerd door:
AVIG, BATC, KTNO (FAGT, MET, MN, NMTN, SOMA, VBAG, VIV, VVET), LVNT, MBOG, NOAG, NVKH, NWP, VNRT.

Certificaat
Na het volgen van deze clinic krijgt u per mail een deelnamecertificaat toegestuurd.

 

Programma

09:00 - 09:30 Ontvangst in de zaal en aanmelden voor de livestream
09:30 Aanvang
09:30 - 11:00 Introductie ontwikkeling darmmicrobioom kind
11:00 - 11:15 Pauze
11:15 - 12:30 Interventies opbouw gezond darmmicrobioom kind
12.30 - 13:30 Lunchpauze (lunchbuffet op locatie is bij de prijs inbegrepen)
13:30 - 15:00 Voeding en suppletie bij verstoord darmmicrobioom kind
15:00 - 15:15 Pauze
15:15 - 17:00 Casuïstiek
17:00 Afsluiting

Over de docent

Tanja VisserTanja Visser is natuur(kinder)diëtist en integraal voedingstherapeut. Na haar HBO-studie Diëtetiek en Voedingsleer (1991) heeft Tanja zich verder verdiept in de Orthomoleculaire, Ayurvedische, Natuurgeneeskundige en Traditionele Chinese voedingsleer en Kinderdiëtetiek. Haar specialisaties zijn kindervoeding, voeding rondom de zwangerschap, spijsverteringsklachten, voedselovergevoeligheid, detoxificatieproblematiek en mondgezondheid.

Ze heeft sinds 1992 een eigen diëtistenpraktijk in Heerhugowaard en werkt sinds 2018 in een multidisciplinair integraal gezondheidsteam met o.a. een acupuncturist, holistische tandarts en kinderfysiotherapeut in Schagen.

Tanja houdt spreekuur in haar praktijk en in het gezondheidscentrum, schrijft artikelen, brochures en boeken en verzorgt bijscholingen over natuurvoeding en gezondheid voor opleidingen en collega’s. Daarnaast is ze redactielid van Natuurdiëtisten Nederland en medeauteur van het boek Energieherstelplan (uitgeverij Schors).

Routebeschrijving

Adres
Hotel Breukelen
Stationsweg 91
3621 LK  Breukelen
 
Met de auto vanaf Amsterdam
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 3e afslag naar Breukelerwaard. Neem op de volgende rotonde de 1ste afslag. Sla gelijk rechtsaf richting Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Met de auto vanaf Utrecht
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 2e afslag en sla vervolgens gelijk rechtsaf richting de Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Openbaar vervoer
Van der Valk Hotel Breukelen is zeer goed bereikbaar via openbaar vervoer. Wanneer u uitstapt op station Breukelen, is het slechts 2 minuten lopen naar het hotel. U ziet het hotel al liggen.
 
Parkeren
U kunt op het terrein van Van der Valk Hotel Breukelen parkeren en krijgt bij vertrek een uitrijkaart.