Naar clinics en cursussen overzicht

Introductie tot orthomoleculaire geneeskunde: bewegingsapparaat

door drs. Alex Leupen

Alex Leupen zal de pathofysiologie van respectievelijk artrose, artritis, osteoporose en tendinitis bespreken.

Deze clinic is bedoeld voor therapeuten en artsen die nog niet zoveel ervaring hebben met orthomoleculaire geneeskunde. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

KTNO K9270, BACT K9270, LVNG K9270, VBAG K9270, MBOG 2,5 ortho en 2,5 medisch, NVKH halve dag medisch, RM 2 punten, NWP 3 punten, VNT in aanvraag, AVIG 5 pn, VNRT goedgekeurd, SCN goedgekeurd.
vr 3 nov 2017
09:30 - 17:00
Breukelen
drs. Alex Leupen
€75,00 -
inc. btw
Aanmelden
  • Omschrijving
  • Programma
  • Docent
  • Routebeschrijving

Alex Leupen zal de pathofysiologie van respectievelijk artrose, artritis, osteoporose en tendinitis bespreken. De gezondheidszorg wordt steeds duurder omdat de gemiddelde leeftijd van de Nederlander steeds hoger wordt. Dit gaat gepaard met degeneratieve afwijkingen zoals osteoporose, artrose, macula-degeneratie maar ook met neurodegeneratieve aandoeningen als Alzheimer en Parkinson. Een deel van deze klachten zijn te voorkomen of te behandelen door gezonde en evenwichtige voeding, voldoende bewegen en orthomoleculaire suppletie.

Een van de fabeltjes is dat melk drinken ervoor zorgt dat onze botten sterker worden. Uit internationaal epidemiologisch onderzoek blijkt dat in de landen waar de meeste koemelk wordt gedronken veel meer mensen osteoporose blijken te hebben.

Besproken worden curcumine, palmitoylethanolamide, omega 3-vetzuren, glucosamine-chondroïtine, calcium, magnesium, MSM, astaxanthine, groenlipmossel, vitamine C, vitamine D3, vitamine K2 en andere supplementen. Aan de orde komt ook de synergie van twee supplementen, zo blijkt de werking van glucosamine-chondroïtine versterkt te worden door curcumine.

Programma:
09:30-10:00 Ontvangst, koffie en thee
10:00 Aanvang
10:00-11:30 De pathofysiologie van het ontstaan van artritis, tendinitis, osteoporose en artrose
11:30-11:45 Pauze
11:45-13:00 De pathofysiologie van het ontstaan van artritis, tendinitis, osteoporose en artrose
13:00-14:00 Lunchpauze (bij prijs inbegrepen)
14:00-15:30 De orthomoleculaire behandeling van klachten van het bewegingsapparaat – artritis, tendinitis, osteoporose en artrose
15:30-15:45 Pauze
15:45-16:30 De orthomoleculaire behandeling van klachten van het bewegingsapparaat – artritis, tendinitis, osteoporose en artrose
16:30-17:00 Vragenronde
17:00 uur Afsluiting

Alex LeupenDrs. Alex Leupen is al 27 jaar arts voor integrale geneeswijze (met als specialisatie homeopathie). Hij is werkzaam in het Homeopathisch Artsencentrum Utrecht met acht collega’s. Alex heeft geneeskunde gestudeerd in Utrecht en de opleiding van de SHO (Stichting Homeopathische Opleidingen) gevolgd. Alex Leupen is tevens Coördinator Basisopleiding Homeopathie voor Artsen en docent sinds 1994. Hij geeft veel seminars in Nederland en ook in België, Duitsland en onlangs Frankrijk. Alex is tevens docent medische basiskennis. Hij combineert in zijn praktijk de homeopathie met orthomoleculaire geneeskunde en doet bij elke nieuwe patiënt uitgebreid bloedonderzoek.

Adres
Hotel Breukelen
Stationsweg 91
3621 LK  Breukelen
 
Openbaar vervoer
Van der Valk Hotel Breukelen is zeer goed bereikbaar via openbaar vervoer. Wanneer u uitstapt op station Breukelen, is het slechts 2 minuten lopen naar het hotel. U ziet het hotel al liggen.
 
Met de auto vanaf Amsterdam
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 3e afslag naar Breukelerwaard. Neem op de volgende rotonde de 1ste afslag. Sla gelijk rechtsaf richting Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Met de auto vanaf Utrecht
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 2e afslag en sla vervolgens gelijk rechtsaf richting de Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Parkeren
U kunt op het terrein van Van der Valk Hotel Breukelen parkeren en krijgt bij vertrek een uitrijkaart.
 
Kaart