Naar clinics en cursussen overzicht

Introductie Orthomoleculaire Geneeskunde Dag 3

Bewegingsapparaat
door drs. Alex Leupen

Let op: deze cursusdag is vol. U kunt zich niet meer aanmelden.

Tijdens deze cursusdag neemt docent Alex Leupen u mee in de pathofysiologie van verschillende klachten van het bewegingsapparaat. Deze dag zullen de aandoeningen osteoporose, artritis, artrose en tendinitis behandeld worden.

Deze cursusdag is bedoeld voor (beginnende) therapeuten en artsen die nog niet zoveel ervaring hebben met orthomoleculaire geneeskunde. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Geaccrediteerd door: KTNO (VBAG, BATC,LVNG, NVST) K9270, MBOG 2,5 ortho/ 2,5 medisch, NWP 3pnt NG, RM 2 pnt, NVKH medisch, VNT 2 dagdelen, AVIG 6pnt, VNRT, SCN
vr 2 nov 2018
09:30 - 17:00
Breukelen
drs. Alex Leupen
€75,00 -
inc. btw
Aanmelden
  • Omschrijving
  • Programma
  • Docent
  • Routebeschrijving

Let op: deze cursusdag is vol. U kunt zich niet meer aanmelden.

De gemiddelde leeftijd van de Nederlander wordt steeds hoger. Dit gaat gepaard met degeneratieve afwijkingen zoals osteoporose en artrose. In Nederland hebben ruim 2 miljoen mensen dagelijks artrose of artritis klachten. Een deel van deze klachten zijn te voorkomen of te behandelen door gezonde en evenwichtige voeding, voldoende beweging en orthomoleculaire suppletie.


Tijdens deze cursusdag neemt docent Alex Leupen u mee in de pathofysiologie van verschillende klachten van het bewegingsapparaat. Deze dag zullen de aandoeningen osteoporose, artritis, artrose en tendinitis behandeld worden. De rol van micronutriënten, macronutriënten en beweging bij preventie en behandeling zal uitgebreid besproken worden. Daarnaast komt het belang van een goed zuur-base-evenwicht aan bod. Ook wordt de synergie van verschillende nutriënten besproken.Tot slot wordt er dieper ingegaan op casuïstiek uit zijn praktijk en de orthomoleculaire behandeling hiervan.

Certificaat
Na het volgen van deze cursusdag krijgt u een certificaat per post toegestuurd.

Programma Dag 3:

09:30-10:00 Ontvangst, koffie en thee
10:00 Aanvang
10:00-11:30 De pathofysiologie van het ontstaan van artritis, tendinitis, osteoporose en artrose
11:30-11:45 Pauze (koffie en thee)
11:45-13:00 De pathofysiologie van het ontstaan van artritis, tendinitis, osteoporose en artrose
13:00-14:00 Lunchpauze (uitgebreid lunchbuffet is bij de prijs inbegrepen)
14:00-15:30 De orthomoleculaire behandeling van klachten van het bewegingsapparaat – artritis, tendinitis, osteoporose en artrose
15:30-15:45 Pauze (koffie en thee)
15:45-16:30 De orthomoleculaire behandeling van klachten van het bewegingsapparaat – artritis, tendinitis, osteoporose en artrose
16:30-17:00 Vragenronde
17:00 Afsluiting

Alex LeupenDrs. Alex Leupen is al 27 jaar arts voor integrale geneeswijze (met als specialisatie homeopathie). Hij is werkzaam in het Homeopathisch Artsencentrum Utrecht met acht collega’s. Alex heeft geneeskunde gestudeerd in Utrecht en de opleiding van de SHO (Stichting Homeopathische Opleidingen) gevolgd. Alex Leupen is tevens Coördinator Basisopleiding Homeopathie voor Artsen en docent sinds 1994. Hij geeft veel seminars in Nederland en ook in België, Duitsland en onlangs Frankrijk. Alex is tevens docent medische basiskennis. Hij combineert in zijn praktijk de homeopathie met orthomoleculaire geneeskunde en doet bij elke nieuwe patiënt uitgebreid bloedonderzoek.

Adres
Hotel Breukelen
Stationsweg 91
3621 LK  Breukelen
 
Openbaar vervoer
Van der Valk Hotel Breukelen is zeer goed bereikbaar via openbaar vervoer. Wanneer u uitstapt op station Breukelen, is het slechts 2 minuten lopen naar het hotel. U ziet het hotel al liggen.
 
Met de auto vanaf Amsterdam
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 3e afslag naar Breukelerwaard. Neem op de volgende rotonde de 1ste afslag. Sla gelijk rechtsaf richting Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Met de auto vanaf Utrecht
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 2e afslag en sla vervolgens gelijk rechtsaf richting de Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Parkeren
U kunt op het terrein van Van der Valk Hotel Breukelen parkeren en krijgt bij vertrek een uitrijkaart.
 
Kaart