Naar clinics en cursussen overzicht

Introductie Orthomoleculaire Geneeskunde Dag 2

Overgewicht, Insulineresistentie en Diabetes type 2
door drs. Alex Leupen

Let op: deze cursusdag is vol. U kunt zich niet meer aanmelden.

Alex Leupen zal uitgebreid de pathofysiologie van de ontregeling die leidt tot overgewicht, insuline-resistentie en diabetes type 2 bespreken.

Deze cursusdag is bedoeld voor (beginnende) therapeuten en artsen die nog niet zoveel ervaring hebben met orthomoleculaire geneeskunde. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Geaccrediteerd door: KTNO (VBAG, BATC,LVNG, NVST) K8949, MBOG 6 ortho, NWP 3pnt NG, RM 2 pnt, NVKH medisch, VNT 2 dagdelen, AVIG 6pnt, VNRT, SCN
vr 12 okt 2018
09:30 - 17:00
Breukelen
drs. Alex Leupen
€75,00 -
inc. btw
Aanmelden
  • Omschrijving
  • Programma
  • Docent
  • Routebeschrijving

Let op: deze cursusdag is vol. U kunt zich niet meer aanmelden.

In de afgelopen dertig jaar is het aandeel mensen met overgewicht in Nederland sterk toegenomen. 95% van de Nederlanders heeft een matige tot ernstige insulineresistentie. Langdurige insulineresistentie vergroot de kans op ontstekingen en welvaartsziekte waaronder diabetes type 2.

Alex Leupen zal uitgebreid de pathofysiologie van de ontregeling die leidt tot overgewicht, insulineresistentie en diabetes type 2 bespreken. Aan bod komt de rol van micronutriënten en macronutriënten bij preventie en behandeling van deze aandoeningen. Daarnaast wordt de synergie van verschillende nutriënten besproken. Het homocysteïne gehalte en het belang van stressreductie en beweging komen ook aan bod. Tevens wordt er dieper ingegaan op casuïstiek uit zijn praktijk en de orthomoleculaire behandeling hiervan.

Certificaat
Na het volgen van deze cursusdag krijgt u een certificaat per post toegestuurd.

Programma Dag 2:

09:30-10:00 Ontvangst, koffie en thee
10:00 Aanvang
10:00-11:30 Pathofysiologie overgewicht, insuline-resistentie en diabetes type 2
11:30-11:45 Pauze (koffie en thee)
11:45-13:00 Pathofysiologie overgewicht, insuline-resistentie en diabetes type 2
13:00-14:00 Lunchpauze (uitgebreid lunchbuffet is bij de prijs inbegrepen)
14:00-16:30 De orthomoleculaire behandeling van overgewicht, insuline-resistentie en diabetes type 2 (voeding, lifestyle en orthomoleculaire suppletie)
16:30-17:00 Vragenronde
17:00 Afsluiting

Alex LeupenDrs. Alex Leupen is al 27 jaar arts voor integrale geneeswijze (met als specialisatie homeopathie). Hij is werkzaam in het Homeopathisch Artsencentrum Utrecht met acht collega’s. Alex heeft geneeskunde gestudeerd in Utrecht en de opleiding van de SHO (Stichting Homeopathische Opleidingen) gevolgd. Alex Leupen is tevens Coördinator Basisopleiding Homeopathie voor Artsen en docent sinds 1994. Hij geeft veel seminars in Nederland en ook in België, Duitsland en onlangs Frankrijk. Alex is tevens docent medische basiskennis. Hij combineert in zijn praktijk de homeopathie met orthomoleculaire geneeskunde en doet bij elke nieuwe patiënt uitgebreid bloedonderzoek.

Adres
Hotel Breukelen
Stationsweg 91
3621 LK  Breukelen
 
Met de auto vanaf Amsterdam
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 3e afslag naar Breukelerwaard. Neem op de volgende rotonde de 1ste afslag. Sla gelijk rechtsaf richting Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Met de auto vanaf Utrecht
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 2e afslag en sla vervolgens gelijk rechtsaf richting de Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Openbaar vervoer
Van der Valk Hotel Breukelen is zeer goed bereikbaar via openbaar vervoer. Wanneer u uitstapt op station Breukelen, is het slechts 2 minuten lopen naar het hotel. U ziet het hotel al liggen.
 
Parkeren
U kunt op het terrein van Van der Valk Hotel Breukelen parkeren en krijgt bij vertrek een uitrijkaart.
 
Kaart