Naar clinics en cursussen overzicht

Introductie Orthomoleculaire Geneeskunde Dag 1

Grondbeginselen, vitaminen/mineralen en basissuppletie
door drs. Alex Leupen

Alex Leupen zal deze cursusdag de basisprincipes van de orthomoleculaire geneeskunde behandelen. Aan de orde komen de belangrijkste vitaminen en de sporenelementen.

Deze cursusdag is bedoeld voor (beginnende) therapeuten en artsen die nog niet zoveel ervaring hebben met orthomoleculaire geneeskunde. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Let op: deze dag maakt deel uit van de driedaagse “Introductiecursus Orthomoleculaire Geneeskunde”. U kunt zich met korting aanmelden voor alle drie de dagen samen. 

Geaccrediteerd door: KTNO (VBAG, NVST, BATC, VVET) K8403, NVKH Medisch, NWP 3 punten, VNRT, VVET, VNT 2 dagdelen algemeen, NOAG, FAGT, AVIG 6PN, SCN.
vr 12 apr 2019
09:00 - 17:00
Breukelen
drs. Alex Leupen
€75,00 -
inc. btw
Aanmelden
  • Omschrijving
  • Programma
  • Docent
  • Routebeschrijving

De hedendaagse mens lijkt goed doorvoed, niets is minder waar. Slechts 18 procent van de Nederlandse bevolking eet voldoende groente en fruit per dag. Veel oudere mensen blijken tekorten te hebben aan bijv. vitamine D3 en vitamine B12, eiwitten en antioxidanten.

Alex Leupen zal deze dag de basisprincipes van de orthomoleculaire geneeskunde behandelen. Aan de orde komen de belangrijkste vitaminen en de sporenelementen. Wat is eigenlijk een vitamine? Hij zal uitleggen waarom het belangrijk is om de actieve vorm van een vitamine voor te schrijven. Wat is de functie van verschillende mineralen in het lichaam, denk aan calcium, magnesium, ijzer, jodium etc.

Aandacht zal worden besteed aan de actieve verbindingen en de opneembaarheid. Dit alles zal geïllustreerd worden met behulp van cases uit zijn praktijk.

Certificaat
Na het volgen van deze cursusdag krijgt u een certificaat per post toegestuurd.

Deze dag maakt deel uit van de driedaagse “Introductiecursus Orthomoleculaire Geneeskunde”. U kunt zich met korting aanmelden voor alle drie de dagen samen. 

Programma Dag 1:

09:00-09:30 Ontvangst, koffie en thee 
09:30 Aanvang 
09:30 -11:30 Introductie orthomoleculaire geneeskunde
11:30-11:45 Pauze (koffie en thee)
11:45-13:00 Vervolg introductie orthomoleculaire geneeskunde
13:00-14:00 Lunchpauze (uitgebreid lunchbuffet is bij de prijs inbegrepen)
14:00-16:30 Vervolg introductie orthomoleculaire geneeskunde en behandeling van casuïstiek met voeding, leefstijl en orthomoleculaire suppletie
16:30-17:00 Vragenronde
17:00 Afsluiting

Alex LeupenDrs. Alex Leupen is sinds 1991 arts voor integrale geneeswijze (met als specialisatie homeopathie). Hij is werkzaam in het Homeopathisch Artsencentrum Utrecht met acht collega’s. Alex heeft geneeskunde gestudeerd in Utrecht en de opleiding van de SHO (Stichting Homeopathische Opleidingen) gevolgd. Alex Leupen is Coördinator Basisopleiding Homeopathie voor Artsen en docent sinds 1994. Hij geeft veel seminars in Nederland en ook in België, Duitsland en onlangs Frankrijk. Alex is tevens docent medische basiskennis. Hij combineert in zijn praktijk de homeopathie met orthomoleculaire geneeskunde en doet bij elke nieuwe patiënt uitgebreid bloedonderzoek.

 

Adres
Hotel Breukelen
Stationsweg 91
3621 LK  Breukelen
 
Met de auto vanaf Amsterdam
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 3e afslag naar Breukelerwaard. Neem op de volgende rotonde de 1ste afslag. Sla gelijk rechtsaf richting Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Met de auto vanaf Utrecht
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 2e afslag en sla vervolgens gelijk rechtsaf richting de Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Openbaar vervoer
Van der Valk Hotel Breukelen is zeer goed bereikbaar via openbaar vervoer. Wanneer u uitstapt op station Breukelen, is het slechts 2 minuten lopen naar het hotel. U ziet het hotel al liggen.
 
Parkeren
U kunt op het terrein van Van der Valk Hotel Breukelen parkeren en krijgt bij vertrek een uitrijkaart.