Naar clinics en cursussen overzicht
Meerdaagse clinic

Introductie laboratoriumonderzoek

door Dr. Jan Hessels

Laboratoriumonderzoek is een belangrijk onderdeel van het lichamelijk onderzoek van uw patiënten om na de anamnese tot de juiste diagnose te komen.

Deze clinic is bedoeld voor therapeuten en artsen die nog niet veel met laboratoriumonderzoek (bloedonderzoek) werken. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

KNTO (BATC) K8181 , KNTO (LVNG) K8181, KTNO ( VBAG) K8181, KTNO (NVST) K8181, MBOG 1 punt orthomoleculair en 5 punten medisch, NWP 1,5 NG of WM,VNT 2 dagdelen medisch, VNRT (goedgekeurd kader bijscholingsplicht), SCN, AVIG 5 AMN.
vr 15 sep 2017
-
Breukelen
Dr. Jan Hessels
za 16 sep 2017
09:00 - 15:30
Diemen
Diemenaar
€75,00 -
inc. btw
Aanmelden
  • Omschrijving
  • Programma
  • Docent
  • Routebeschrijving

Laboratoriumonderzoek is een belangrijk onderdeel van het lichamelijk onderzoek van uw patiënten om na de anamnese tot de juiste diagnose te komen. Deze clinic is bedoeld voor therapeuten en artsen die nog niet veel met laboratoriumonderzoek (bloedonderzoek) werken. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Tijdens de clinic zullen er tien verschillende laboratoriumtesten uitgebreid besproken worden. U leert over de achtergrondinformatie van de testen (pathofysiologie, aanvraagindicaties en de interpretatie van de testresultaten). Daarnaast zal er ook voldoende ruimte zijn voor casuïstiek en vragen.

Programma:

09:00-09:30 Ontvangst, koffie en thee
09:30 Aanvang
9:30-12:30 Achtergrondinformatie testen: (pathofysiologie, aanvraagindicaties, interpretatie resultaten)
- IgE allergie (bloedtest)
- IgG4 voedselallergie (bloedtest)
- Cardio-metabool profiel (bloedtest)
- Lever- en nierfunctie (bloedtest)
- Schildklierfunctie (bloedtest)
12:30-13:30 Lunchpauze (bij prijs inbegrepen)
13:30-15:00 Vervolg achtergrondinformatie testen:
- IJzerstatus (bloedtest)
- Vitamine D3- en B12- status (bloedtest)
- Vitamine D3- status (bloedtest)
- Vitamine B12- status (bloedtest)
- Cortisol en DHEA (speekseltest)
- Jodiumstatus (urinetest)
15:00-15:15 Koffie- en theepauze
15:15–16:45 Casuïstiek
16:45-17:00 Vragenronde
17:00 Afsluiting

Dr. Jan Hessels is klinisch chemicus en heeft een eigen laboratorium in Apeldoorn. Hij houdt zich bezig met algemene klinische chemie, endocrinologie en metabole ziekten. Hij heeft tal van publicaties op zijn naam staan. Daarnaast is hij oprichter van Hessels+Grob dat diensten verleent op het gebied van laboratoriumonderzoek voor complementair werkende therapeuten.

Adres
Hotel Breukelen
Stationsweg 91
3621 LK  Breukelen
 
Openbaar vervoer
Van der Valk Hotel Breukelen is zeer goed bereikbaar via openbaar vervoer. Wanneer u uitstapt op station Breukelen, is het slechts 2 minuten lopen naar het hotel. U ziet het hotel al liggen.
 
Met de auto vanaf Amsterdam
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 3e afslag naar Breukelerwaard. Neem op de volgende rotonde de 1ste afslag. Sla gelijk rechtsaf richting Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Met de auto vanaf Utrecht
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 2e afslag en sla vervolgens gelijk rechtsaf richting de Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Parkeren
U kunt op het terrein van Van der Valk Hotel Breukelen parkeren en krijgt bij vertrek een uitrijkaart.
 
Kaart