Naar clinics en cursussen overzicht

Het immuunsysteem: fysiologie en orthomoleculaire ondersteuning

door drs. Alex Leupen

Tijdens deze clinic zal drs. Alex Leupen de fysiologie van het immuunsysteem vanaf de geboorte tot en met de volwassenheid bespreken. De veroudering van het immuunsysteem boven het zestigste levensjaar zal aan bod komen en de redenen waarom ouderen kwetsbaarder zijn voor infecties. Verder zullen negatieve invloeden op het immuunsysteem in kaart worden gebracht en de (epi)genetische factoren die hierbij een rol spelen. Tot slot zal besproken worden wat er orthomoleculair mogelijk is om het immuunsysteem te ondersteunen.

Deze clinic is bedoeld voor (beginnende) therapeuten en artsen die nog niet zoveel ervaring hebben met orthomoleculaire geneeskunde.

Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Indien noodzakelijk zullen de dan geldende coronamaatregelen worden toegepast.

Accreditatie is aangevraagd bij KTNO (VBAG, FAGT, LVNG, BATC,VIV), NWP, NVVM, MBOG, VNT, AVIG, SCN, NOAG, FAGT.
vr 16 sep 2022
09:00 - 17:00
Breukelen
drs. Alex Leupen
€95,00 -
inc. btw
Aanmelden
  • Omschrijving
  • Programma
  • Docent
  • Routebeschrijving

Een goed functionerend immuunsysteem is essentieel voor een goede gezondheid. Alex Leupen zal tijdens deze clinic uitgebreid ingaan op de fysiologie van het immuunsysteem vanaf de geboorte tot en met de volwassenheid. Begrippen als B- en T-lymfocyten, macrofagen, complementsysteem interferonen, interferonsynthese en cytokinestorm zullen aan de orde komen.

De veroudering van het immuunsysteem boven het zestigste levensjaar zal aan bod komen en de redenen waarom ouderen kwetsbaarder zijn voor infecties. Hier zal ook het begrip onderliggend lijden besproken worden, met name hypertensie, overgewicht, pre-diabetes,  diabetes en hart- en longziekten.
Verder zullen negatieve invloeden op het immuunsysteem in kaart worden gebracht en de (epi)genetische factoren die hierbij een rol spelen. Tot slot zal worden besproken wat er orthomoleculair mogelijk is om het immuunsysteem te ondersteunen. 

Deze clinic is bedoeld voor (beginnende) therapeuten en artsen die nog niet zoveel ervaring hebben met orthomoleculaire geneeskunde.

Certificaat
Na het volgen van deze clinic krijgt u een certificaat per post toegestuurd.

Indien noodzakelijk zullen de dan geldende coronamaatregelen worden toegepast.

Programma:

09:00-09:30 Inloggen zoom

09:30 Aanvang
09:30-11:00 
11:00-11:15 Pauze
11:15-12:30 
12:30-13:30 Lunchpauze
13:30-15:00 
15:00-15:15 Pauze
15:15-17:00 
17:00 Afsluiting

Alex LeupenDrs. Alex Leupen is sinds 1991 arts voor integrale geneeswijze (met als specialisatie homeopathie). Hij is werkzaam in het Homeopathisch Artsencentrum Utrecht met acht collega’s. Alex heeft geneeskunde gestudeerd in Utrecht en heeft de opleiding van de SHO (Stichting Homeopathische Opleidingen) gevolgd. Alex Leupen is Coördinator Basisopleiding Homeopathie voor Artsen en docent sinds 1994. Hij geeft seminars in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Alex is tevens docent medische basiskennis. Hij combineert in zijn praktijk de homeopathie met orthomoleculaire geneeskunde en doet bij elke nieuwe patiënt uitgebreid bloedonderzoek.

 

Adres
Hotel Breukelen
Stationsweg 91
3621 LK  Breukelen
 
Met de auto vanaf Amsterdam
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 3e afslag naar Breukelerwaard. Neem op de volgende rotonde de 1ste afslag. Sla gelijk rechtsaf richting Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Met de auto vanaf Utrecht
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 2e afslag en sla vervolgens gelijk rechtsaf richting de Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Openbaar vervoer
Van der Valk Hotel Breukelen is zeer goed bereikbaar via openbaar vervoer. Wanneer u uitstapt op station Breukelen, is het slechts 2 minuten lopen naar het hotel. U ziet het hotel al liggen.
 
Parkeren
U kunt op het terrein van Van der Valk Hotel Breukelen parkeren en krijgt bij vertrek een uitrijkaart.