Gesponsord door:
<< Naar overzicht
Deze clinic vindt online via Zoom plaats

Clinic Mannelijke Hormonen

door drs. Jacqueline Elferink

Drs. Jacqueline Elferink neemt u mee in de achterliggende oorzaken van hormonale disbalans bij mannen en hoe u dit kunt behandelen in uw praktijk. De relatie tussen voeding, leefstijl, intern en extern milieu en de mannelijke hormonen zal worden uitgelegd.

Deze clinic is bedoeld voor therapeuten en artsen die ervaren zijn in de toepassing van orthomoleculaire geneeskunde. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Deze dag maakt deel uit van de Clinic Vrouwelijke en Mannelijke Hormonen in 2 dagen. U kunt zich met korting aanmelden voor beide dagen samen. 

 

 

Accreditatie aangevraagd bij BBOW
  • za 2 okt 2021
  • 09:00 - 16:00
  • Online via Zoom
  • drs. Jacqueline Elferink
€75,00 -
inc. btw
Aanmelden

Omschrijving

Hormonen zijn signaalstoffen, ze sturen belangrijk functies in het lichaam aan. Als de hormonen uit balans zijn, beïnvloedt dit allerlei processen in het lichaam.

Tijdens deze dag zal worden ingegaan op de relatie tussen hormonen en verschillende lichaamsprocessen bij de man. De relatie tussen hormonen en vitaliteit, het zenuwstelsel, immuunsysteem en stress-as zal worden toegelicht. Hormonen hebben invloed op de hersenen, botten, bloed, spieren, haren, libido, erectiekracht en immuunsysteem en spelen dus een belangrijke rol bij het goed functioneren en het ervaren van vitaliteit.

Jacqueline Elferink neemt u mee in de achterliggende oorzaken van hormonale disbalans bij de man (waaronder de andropauze) en hoe u dit kunt behandelen in uw praktijk. De relatie tussen voeding, leefstijl, intern en extern milieu en de mannelijke hormonen zal worden uitgelegd.

Aan het einde van deze cursusdag zult u inzicht hebben in welke supplementen inzetbaar zijn bij hormonale disbalans bij mannen, zowel tijdens de andropauze als op andere leeftijden. Tevens beschikt u over praktische tools en heeft u inzicht in hoe u hormonale disbalans met voeding en leefstijl kunt beïnvloeden.

Deze dag maakt deel uit van de Clinic Vrouwelijke en Mannelijke Hormonen in 2 dagen. U kunt zich met korting aanmelden voor beide dagen samen.

Certificaat
Na het volgen van deze clinic krijgt u een certificaat per post toegestuurd.

Programma

Programma:
   
09:00 – 09:30 Inlog sessie Zoom
09:30 Aanvang
09:30 – 10:45 Indicaties en klachtenpatronen, achterliggende oorzaken en processen
10:45 – 11:00 Pauze
11:00 – 12:15 Orthomoleculaire ondersteuning en werkingsmechanismen
12:15 – 13:15 Lunchpauze
13:15 – 14:30 Werken met casuïstiek
14:30 – 14:45 Pauze
14:45 – 16:00 Effectief toepassen in de eigen praktijk
16:00 Afsluiting

Over de docent

De clinics Vrouwelijke en Mannelijke Hormonen wordt gegeven door drs. Jacqueline Elferink. Jacqueline is gespecialiseerd in het behandelen van hormonale klachten en heeft hiermee veel praktijkervaring opgedaan. Naast orthomoleculaire geneeskunde en haptonomie heeft Jacqueline Psychologie en Ontwikkelingsstudies gestudeerd. Sinds 2009 is zij werkzaam in haar eigen praktijk OrthoBalans in Nijmegen.

Routebeschrijving