Naar clinics en cursussen overzicht

De relatie tussen huid, luchtwegen en darmen bij kinderen

door dhr. Jan Blaauw

Huid, luchtwegen en darmen hebben ieder een eigen microbioom. De gezondheid wordt in grote mate bepaald door de symbiotische samenhang van deze microbiomen.

Deze clinic is bedoeld voor therapeuten en artsen die nog niet zoveel ervaring hebben met orthomoleculaire geneeskunde, maar is ook interessant voor ervaren behandelaars die meer willen weten over het werken met kinderen in de praktijk. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

VBAG K9030, BATC K9030, LVNG K90360, MBOG 6 orthom, NVVM 2 punten, NWP 3 punten NA/PH, AVIG 6 punten PN,VNT 2 dagdelen, VVET, VNRT goedgekeurd, SCN goedgekeurd.
vr 29 jun 2018
09:00 - 17:00
Breukelen
dhr. Jan Blaauw
€75,00 -
inc. btw
Aanmelden
  • Omschrijving
  • Programma
  • Docent
  • Routebeschrijving

Huid, luchtwegen en darmen hebben ieder een eigen microbioom. De gezondheid wordt in grote mate bepaald door de symbiotische samenhang van deze microbiomen. De huid vormt onze eerste verdedigingslinie tegen verwondingen en infecties; luchtwegen en darmen volgen al snel. Zeker bij kinderen een belangrijk gegeven. Meer en meer wordt bekend over de rol van de huid, luchtwegen en darmen als een interactief netwerk van immunologisch communicerende pathways. We weten ook al wat meer over de darm-long-as wat betreft respiratoire ziekten, en over de relatie darmen-huid bij diverse huidaandoeningen.

We zullen bij deze clinic geen uitgebreide pathofysiologie behandelen, maar directer ingaan op verstoringen binnen deze werkgebieden en kijken naar oplossingen en invalshoeken op orthomoleculair gebied. Belangrijk uitgangspunt hierbij is dat kinderen geen kleine volwassenen zijn en een speciale benadering dus nodig is.

Certificaat
Na het volgen van deze clinic krijgt u een certificaat per post toegestuurd.

Programma:

09:00-09:30 Ontvangst, koffie en thee
09:30 Aanvang
09:30-11:00 De relatie huid, luchtwegen en darmen
11:00-11:15 Pauze (koffie en thee)
11:15-12:30 De relatie huid, luchtwegen en darmen
12:30-13:30 Lunchpauze (uitgebreid lunchbuffet is bij de prijs inbegrepen)
13:30-15:00 De orthomoleculaire behandeling van huid, luchtwegen en darmen bij kinderen
15:00-15:15 Pauze (koffie en thee)
15:15-16:30 De orthomoleculaire behandeling van huid, luchtwegen en darmen bij kinderen
16:30-17:00 Vragenronde
17:00 Afsluiting

Jan Blaauw is orthomoleculair therapeut met een eigen praktijk in Zoetermeer en oprichter en hoofddocent van opleidingsinstituut Ortho Linea. Hij heeft zijn opleiding onder andere genoten bij de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde in Bloemendaal en bij de Stichting Orthomoleculaire Educatie. Daar is hij later ook als docent actief geweest. 

Adres
Hotel Breukelen
Stationsweg 91
3621 LK  Breukelen
 
Met de auto vanaf Amsterdam
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 3e afslag naar Breukelerwaard. Neem op de volgende rotonde de 1ste afslag. Sla gelijk rechtsaf richting Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Met de auto vanaf Utrecht
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 2e afslag en sla vervolgens gelijk rechtsaf richting de Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Openbaar vervoer
Van der Valk Hotel Breukelen is zeer goed bereikbaar via openbaar vervoer. Wanneer u uitstapt op station Breukelen, is het slechts 2 minuten lopen naar het hotel. U ziet het hotel al liggen.
 
Parkeren
U kunt op het terrein van Van der Valk Hotel Breukelen parkeren en krijgt bij vertrek een uitrijkaart.
 
Kaart