Naar clinics en cursussen overzicht

Nadere kennismaking met aminozuren; van theorie naar praktijk

door drs. Selma Timmer

Tijdens deze clinic zal Selma Timmer ingaan op de functies van afzonderlijke aminozuren en de mogelijkheden om ze in de (orthomoleculaire) praktijk in te zetten.

Deze clinic is bedoeld voor therapeuten en artsen die al enige ervaring hebben met de orthomoleculaire geneeskunde. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Accreditatie wordt aangevraagd bij: VBAG K8950, BATC K8950, LVNG K8950, NWP 3 punten WM, MBOG 3,5 ortho, VNT 2 dagdelen Medisch, RM, AVIG, VNRT goedgekeurd, SCN goedgekeurd.
vr 6 apr 2018
09:30 - 16:30
Breukelen
drs. Selma Timmer
€75,00 -
inc. btw
Aanmelden
  • Omschrijving
  • Programma
  • Docent
  • Routebeschrijving

Aminozuren zijn op de eerste plaats bouwstenen voor de synthese van eiwitten, essentieel voor de opbouw en reparatie van lichaamsweefsels. De laatste decennia zijn wetenschappers veel te weten gekomen over andere belangrijke functies van aminozuren in het lichaam. Aminozuren spelen een belangrijke rol bij uiteenlopende fysiologische processen, die cruciaal zijn voor de gezondheid, overleving, groei, ontwikkeling en voortplanting van de mens. Deze clinic gaat in op de functies van afzonderlijke aminozuren en mogelijkheden om ze in de (orthomoleculaire) praktijk in te zetten.

Certificaat
Na het volgen van deze clinic krijgt u een certificaat per post toegestuurd.

Programma:

9:30-10:00 Ontvangst, koffie en thee
10:00 Aanvang
10:00 -11:10 Introductie aminozuren, de rol van aminozuren in het lichaam
11:10-11:20 Koffie-/theepauze
11:20-12:30 Bespreking eerste reeks aminozuren
12:30-13:30 Lunchpauze (uitgebreid lunchbuffet is bij de prijs inbegrepen)
13:30-14:40 Bespreking tweede reeks aminozuren
14:40-14:50 Koffie-/theepauze
14:50-16:00 Uitwerken casussen
16:00-16:30 Vragenronde

Selma Timmer heeft geneeskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit en verdiepte zich na het doctoraaldiploma onder meer in orthomoleculaire geneeskunde, acupunctuur, fytotherapie, electro-acupunctuur en reiki. Inmiddels werkt zij ruim twintig jaar als freelance medisch tekstschrijver/orthomoleculair publicist en heeft zij teksten en artikelen geschreven voor diverse orthomoleculaire merken en tijdschriften. Sinds april 2009 is zij tevens parttime werkzaam als tekstschrijver voor stichting OrthoKennis.

Adres
Hotel Breukelen
Stationsweg 91
3621 LK  Breukelen
 
Met de auto vanaf Amsterdam
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 3e afslag naar Breukelerwaard. Neem op de volgende rotonde de 1ste afslag. Sla gelijk rechtsaf richting Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Met de auto vanaf Utrecht
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 2e afslag en sla vervolgens gelijk rechtsaf richting de Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Openbaar vervoer
Van der Valk Hotel Breukelen is zeer goed bereikbaar via openbaar vervoer. Wanneer u uitstapt op station Breukelen, is het slechts 2 minuten lopen naar het hotel. U ziet het hotel al liggen.
 
Parkeren
U kunt op het terrein van Van der Valk Hotel Breukelen parkeren en krijgt bij vertrek een uitrijkaart.
 
Kaart