Naar clinics en cursussen overzicht

Basisprincipes orthomoleculaire geneeskunde

Deze clinic vindt online via Zoom plaats
door Olivia Krom

Deze clinic vindt online via Zoom plaats.

Tijdens deze praktische online clinic neemt Olivia Krom u mee in de basisprincipes van de orthomoleculaire geneeskunde. Aan bod komen vitaminen, mineralen, spoorelementen, vetzuren en probiotica. Er zal uitgebreid stil worden gestaan bij de werking en vooral de synergie tussen vitaminen en mineralen. Ook de belangrijkste positieve en negatieve interacties met reguliere geneesmiddelen worden besproken en de orthomoleculaire ondersteuning van de darm en lever.

Deze clinic is bedoeld voor therapeuten (zoals natuurgeneeskundigen, diëtisten, homeopaten, fysiotherapeuten, verpleegkundigen) en artsen die kennis willen maken met de orthomoleculaire geneeskunde en het geleerde direct in de praktijk willen brengen.

 

 

 

Accreditatie is aangevraagd bij KTNO (FAGT, LVNT, MN, NMTN, NVST, VBAG, VIV, VVET), NOAG, NVKH, NWP, SCN, VNRT
vr 14 jan 2022
09:00 - 17:00
Online via Zoom
Olivia Krom
€95,00 -
inc. btw
Aanmelden
  • Omschrijving
  • Programma
  • Docent
  • Routebeschrijving

Tijdens deze praktische online clinic neemt Olivia Krom u mee in de basisprincipes van de orthomoleculaire geneeskunde. Aan bod komen vitaminen, mineralen, spoorelementen, vetzuren en probiotica. Er zal uitgebreid stil worden gestaan bij de werking en vooral de synergie tussen vitaminen en mineralen. Ook de belangrijkste positieve en negatieve interacties met reguliere geneesmiddelen worden besproken.

Verder vertelt Olivia waarop te letten bij het adviseren van supplementen. Denk aan goed opneembare vormen van mineralen, actieve vormen van B-vitaminen en verschillende probioticastammen. Zij geeft antwoord op de vraag welke vitaminen en mineralen niet mogen ontbreken in een kwalitatieve multivitamine, hoe het zit met doseringen en wat men verstaat onder basissuppletie. Natuurlijk is er ook aandacht voor de verschillende vetzuren, zoals EPA en DHA.

In de middag komt de orthomoleculaire ondersteuning van darm en lever aan bod, waarbij laboratoriumonderzoek, voeding en leefstijl ook worden besproken.

Deze clinic is bedoeld voor therapeuten (zoals natuurgeneeskundigen, diëtisten, homeopaten, fysiotherapeuten, verpleegkundigen) en artsen die kennis willen maken met de orthomoleculaire geneeskunde en het geleerde direct in de praktijk willen brengen.

Certificaat
Na het volgen van deze clinic krijgt u een certificaat per post toegestuurd.

Programma:

09:00 - 09:30 Inlog Zoom-sessie
09:30 Aanvang
09:30 - 11:00 Vitaminen, mineralen, spoorelementen, vetzuren
11:00 - 11:15 Pauze 
11:15 - 12:45 Vitaminen, mineralen, spoorelementen, vetzuren
12:45 - 13:45 Lunchpauze
13:45 - 15:00 Basissuppletie, darm en lever 
15:00 - 15:15 Pauze 
15:15 - 16:15 Specifieke nutriënten darm en lever
16:15 - 17:00 Effectief toepassen in de eigen praktijk
17:00 - 17:15 Afsluiting

Olivia Krom is orthomoleculair therapeut, natuurgeneeskundig therapeut, voedingsdeskundige en kPNI therapeut i.o. Zij heeft al een aantal jaren een eigen praktijk en is werkzaam voor stichting Orthokennis.

Online via Zoom