Gesponsord door:
<< Naar overzicht
Deze clinic vindt in Breukelen plaats

Auto-immuunziekten en orthomoleculaire ondersteuning

door Jeroen de Haas

Auto-immuunziekten komen steeds vaker voor. Wat gebeurt er bij een auto-immuunziekte en welke oorzaken liggen hieraan ten grondslag? Tijdens deze clinic van Jeroen de Haas worden veelvoorkomende aandoeningen als multiple sclerose, reumatoïde artritis, de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa besproken. Het belang van een goede conditie van de darmen zal belicht worden en er zullen diverse nutriënten besproken worden die een stabiliserende invloed op het immuunsysteem hebben.

Deze clinic is bedoeld voor therapeuten en artsen. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Een uitgebreid lunchbuffet is bij de prijs inbegrepen.

Accreditatie is aangevraagd bij KTNO (VBAG, FAGT, LVNG, BATC,VIV), NWP, NVVM, MBOG, VNT, AVIG, SCN, NOAG, FAGT.
  • vr 7 okt 2022
  • 09:00 - 17:00
  • Breukelen (alleen bij calamiteiten online via Zoom)
  • Jeroen de Haas
€95,00 -
inc. btw
Aanmelden

Omschrijving

Auto-immuunziekten komen steeds vaker voor. Een auto-immuunziekte kenmerkt zich doordat het immuunsysteem eigen organen en weefsels aanvalt. Meestal betreffen het chronische aandoeningen met ontstekingen, invaliderende symptomen en gebruik van immunosuppressieve medicatie.

Tijdens deze clinic bespreekt Jeroen de Haas wat er gebeurt bij een auto-immuunziekte en wat de oorzaken hiervan zijn. Verschillende auto-immuunziekten zoals multiple sclerose, reumatoïde artritis, de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, de ziekte van Hashimoto en andere schildklieraandoeningen zullen aan de orde komen.

Het belang van een goede conditie van de darmen zal belicht worden en er zullen diverse nutriënten besproken worden die een stabiliserende invloed op het immuunsysteem hebben. 

Deze clinic is bedoeld voor therapeuten en artsen. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Indien noodzakelijk zullen de dan geldende coronamaatregelen worden toegepast. Mocht de clinic niet op locatie georganiseerd kunnen worden, alleen dan zal de clinic online via Zoom plaatsvinden.

Certificaat
Na het volgen van deze clinic krijgt u een certificaat per post toegestuurd.

Programma

Programma:
09:00-09:30 Ontvangst
09:30 Aanvang
09:30-11:00 Prevalentie en incidentie van auto-immuunziekten
11:00-11:15 Pauze
11:15-12:30 Het overbelaste immuunsysteem: oorzaak en gevolg
12:30-13:30 Lunchpauze (uitgebreid lucnhbuffet is bij de prijs inbegrepen)
13:30-15:00 De rol van het microbioom bij auto-immuunziekten
15:00-15:15 Pauze
15:15-17:00  Orthomoleculaire- en voedingsinterventies
17:00 Afsluiting

 

Over de docent

Jeroen de Haas

Jeroen de Haas is orthomoleculair therapeut MBOG en heeft zijn praktijk in Haarlem. Hij is internationaal spreker op het gebied van voeding en gezondheid. Jeroen is voormalig voorzitter van de MBOG (Maatschappij ter Bevordering van Orthomoleculaire Geneeskunde).

Routebeschrijving

Adres
Hotel Breukelen
Stationsweg 91
3621 LK  Breukelen
 
Met de auto vanaf Amsterdam
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 3e afslag naar Breukelerwaard. Neem op de volgende rotonde de 1ste afslag. Sla gelijk rechtsaf richting Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Met de auto vanaf Utrecht
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 2e afslag en sla vervolgens gelijk rechtsaf richting de Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Openbaar vervoer
Van der Valk Hotel Breukelen is zeer goed bereikbaar via openbaar vervoer. Wanneer u uitstapt op station Breukelen, is het slechts 2 minuten lopen naar het hotel. U ziet het hotel al liggen.
 
Parkeren
U kunt op het terrein van Van der Valk Hotel Breukelen parkeren en krijgt bij vertrek een uitrijkaart.