Mogelijk gemaakt door:
<< Naar overzicht
Online via Zoom

ADHD, ADD en autisme: diagnostiek en integrale ondersteuning

door drs. Alex Leupen

Drs. Alex Leupen neemt u mee in de achterliggende oorzaken van ADHD, ADD en autisme bij kinderen en volwassenen. De relatie tussen neurofysiologie, pathofysiologie, voeding en de darmen als tweede brein wordt uitgelegd. Dankzij de casuïstiek en praktische toelichting kunt u de leerstof effectief toepassen in uw eigen praktijk.

Deze clinic is bedoeld voor therapeuten en artsen die meer ervaring willen opdoen met orthomoleculaire geneeskunde. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

 

Geaccrediteerd door: NVKH Medisch, NWP 3 punten, VNRT, KTNO 10550 (FAGT, LVNT, MN, NVST, VBAG, VIV, VVET), MBOG, AVIG, NOAG, FAGT, SCN.
  • vr 24 nov 2023
  • 10:00 - 16:00
  • Online via Zoom
  • drs. Alex Leupen
€100,00 -
incl. btw
Aanmelden

Omschrijving

Alex Leupen heeft veel ervaring met het ondersteunen van kinderen en volwassenen met ADHD, ADD en autisme Tijdens deze clinic zal hij de reguliere diagnostiek van ADHD, ADD en autisme bespreken. Aan de orde komt de classificatie van psychiatrische stoornissen met behulp van de DSM-V. Daarnaast wordt de reguliere farmacologie besproken van methylfenidaat en het gebruik van antipsychotica bij ernstig ontregelde autistische kinderen en jongeren. De relatie tussen neurofysiologie, pathofysiologie, voeding en de darm als tweede brein wordt uitgelegd. De integrale ondersteuning van ADHD, ADD en autisme met voeding en orthomoleculaire suppletie wordt uitgebreid besproken met veel casuïstiek uit de praktijk.

Deze clinic is bedoeld voor therapeuten en artsen die meer ervaring willen opdoen met orthomoleculaire geneeskunde. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Certificaat

Na het volgen van deze clinic krijgt u binnen 1 maand een certificaat per post toegestuurd.

Programma

Programma:
09:30-10:00 Inloggen Zoom
10:00 Aanvang
10:00-11:00 De pathofysiologie van het ontstaan van ADHD, ADD en autisme
11:00-11:15 Pauze 
11:15-12:30 Reguliere classificatie en farmacologie
12:30-13:30 Lunchpauze
13:30-14:30 De relatie tussen neurofysiologie, pathofysiologie, voeding en de darmen als tweede brein
14:30-14:45 Pauze
14:45-16:00 De integrale ondersteuning met voeding en orthomoleculaire suppletie
16:00 Afsluiting

Over de docent

Drs. Alex Leupen is sinds 1991 arts voor integrale geneeswijze (met als specialisatie homeopathie). Hij is werkzaam in het Homeopathisch Artsencentrum Utrecht met acht collega’s. Alex heeft geneeskunde gestudeerd in Utrecht en heeft de opleiding van de SHO (Stichting Homeopathische Opleidingen) gevolgd. Alex Leupen is Coördinator Basisopleiding Homeopathie voor Artsen en docent sinds 1994. Hij geeft seminars in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Alex is tevens docent medische basiskennis. Hij combineert in zijn praktijk de homeopathie met orthomoleculaire geneeskunde en doet bij elke nieuwe patiënt uitgebreid bloedonderzoek.

 

Routebeschrijving

Online via Zoom.