Naar clinics en cursussen overzicht

ADHD, ADD en autisme: diagnostiek en integrale ondersteuning

door drs. Alex Leupen

Drs. Alex Leupen neemt u mee in de achterliggende oorzaken van ADHD, ADD en autisme bij kinderen en volwassenen. De relatie tussen neurofysiologie, pathofysiologie, voeding en de darmen als tweede brein wordt uitgelegd. Dankzij de casuïstiek en praktische toelichting kunt u de leerstof effectief toepassen in uw eigen praktijk.

Deze clinic is bedoeld voor (beginnende) therapeuten en artsen die nog niet zoveel ervaring hebben met orthomoleculaire geneeskunde. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

 

Geaccrediteerd door: NVKH Medisch, NWP 3 punten, NVVM 2 punten, VNRT, KTNO 10550 (BATC, VBAG, NVST, VVET), MBOG, VNT, AVIG, NOAG, FAGT, SCN.
vr 12 nov 2021
09:00 - 17:00
Breukelen
drs. Alex Leupen
€75,00 -
inc. btw
Aanmelden
  • Omschrijving
  • Programma
  • Docent
  • Routebeschrijving

Alex Leupen heeft veel ervaring met het ondersteunen van kinderen en volwassenen met ADHD, ADD en autisme Tijdens deze clinic zal hij de reguliere diagnostiek van ADHD, ADD en autisme bespreken. Aan de orde komt de classificatie van psychiatrische stoornissen met behulp van de DSM-V. Daarnaast wordt de reguliere farmacologie besproken van methylfenidaat en het gebruik van antipsychotica bij ernstig ontregelde autistische kinderen en jongeren. De relatie tussen neurofysiologie, pathofysiologie, voeding en de darm als tweede brein wordt uitgelegd. De integrale ondersteuning van ADHD, ADD en autisme met voeding en orthomoleculaire suppletie wordt uitgebreid besproken met veel casuïstiek uit de praktijk.

Deze clinic is bedoeld voor (beginnende) therapeuten en artsen die nog niet zoveel ervaring hebben met orthomoleculaire geneeskunde. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Certificaat

Na het volgen van deze clinic krijgt u een certificaat per post toegestuurd.

Programma:
09:00-09:30 Ontvangst, koffie en thee
09:30 Aanvang
09:30-11:00 De pathofysiologie van het ontstaan van ADHD, ADD en autisme
11:00-11:15 Pauze (koffie en thee)
11:15-12:30 Reguliere classificatie en farmacologie
12:30-13:30 Lunchpauze (uitgebreid lunchbuffet is bij de prijs inbegrepen)
13:30-15:00 De relatie tussen neurofysiologie, pathofysiologie, voeding en de darmen als tweede brein
15:00-15:15 Pauze (koffie en thee)
15:15-17:00 De integrale ondersteuning met voeding en orthomoleculaire suppletie
17:00 Afsluiting

Alex LeupenDrs. Alex Leupen is sinds 1991 arts voor integrale geneeswijze (met als specialisatie homeopathie). Hij is werkzaam in het Homeopathisch Artsencentrum Utrecht met acht collega’s. Alex heeft geneeskunde gestudeerd in Utrecht en heeft de opleiding van de SHO (Stichting Homeopathische Opleidingen) gevolgd. Alex Leupen is Coördinator Basisopleiding Homeopathie voor Artsen en docent sinds 1994. Hij geeft seminars in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Alex is tevens docent medische basiskennis. Hij combineert in zijn praktijk de homeopathie met orthomoleculaire geneeskunde en doet bij elke nieuwe patiënt uitgebreid bloedonderzoek.

 

Adres
Hotel Breukelen
Stationsweg 91
3621 LK  Breukelen
 
Met de auto vanaf Amsterdam
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 3e afslag naar Breukelerwaard. Neem op de volgende rotonde de 1ste afslag. Sla gelijk rechtsaf richting Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Met de auto vanaf Utrecht
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 2e afslag en sla vervolgens gelijk rechtsaf richting de Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Openbaar vervoer
Van der Valk Hotel Breukelen is zeer goed bereikbaar via openbaar vervoer. Wanneer u uitstapt op station Breukelen, is het slechts 2 minuten lopen naar het hotel. U ziet het hotel al liggen.
 
Parkeren
U kunt op het terrein van Van der Valk Hotel Breukelen parkeren en krijgt bij vertrek een uitrijkaart.