Naar clinics en cursussen overzicht

Alzheimer, dichterbij dan u denkt

Deze clinic vindt online via Zoom plaats
door dhr. Jan Blaauw

Tijdens deze online clinic neemt Jan Blaauw u mee in de achterliggende oorzaken en pathofysiologie van de ziekte van Alzheimer. Ook andere vormen van dementie zullen aan de orde komenDe orthomoleculaire ondersteuning van Alzheimer wordt uitgebreid besproken.

Deze clinic is bedoeld voor therapeuten en artsen die al enige ervaring hebben met de orthomoleculaire geneeskunde. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

 

 

Geaccrediteerd door KTNO K10706 (VBAG, FAGT, LVNG, BATC,VIV), NWP 3 punten, NVVM. In aanvraag bij: MBOG, VNT, AVIG, SCN, NOAG, FAGT.
vr 25 jun 2021
09:00 - 17:00
Online via Zoom
dhr. Jan Blaauw
€75,00 -
inc. btw
Aanmelden
  • Omschrijving
  • Programma
  • Docent
  • Routebeschrijving

Het aantal mensen met dementie is door de vergrijzing vervijfvoudigd. Dit aantal zal de komende 25 jaar verdubbelen tot meer dan een half miljoen mensen in Nederland.

Tijdens deze clinic neemt Jan Blaauw u mee in de achterliggende oorzaken en pathofysiologie van de ziekte van Alzheimer. Ook andere vormen van dementie zullen aan de orde komenDe orthomoleculaire ondersteuning van Alzheimer wordt uitgebreid besproken.

De meest recente onderzoeken op het gebied van preventie en orthomoleculaire ondersteuning komen uitgebreid aan bod. Tot slot wordt er dieper ingegaan op casuïstiek uit zijn praktijk, en preventie en ondersteuning met leefstijladviezen en orthomoleculaire geneeskunde.

Deze clinic is bedoeld voor therapeuten en artsen die ervaren zijn in de toepassing van orthomoleculaire geneeskunde. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Certificaat
Na het volgen van deze clinic krijgt u een certificaat per post toegestuurd.

Programma:

09:00 – 09:30 Inloggen Zoom deelnemers
09:30 Aanvang
09:30 – 11:00 Pathofysiologie ziekte van Alzheimer
11:00 – 11:15 Pauze
11:15 – 12:30 Wetenschappelijke studies preventie en ondersteuning
12.30 – 13:30 Lunchpauze
13:30 – 15:00 Orthomoleculaire behandeling en leefstijladviezen
15:00 – 15:15 Pauze
15:15 - 17:00 Casuïstiek en effectief toepassen in de eigen praktijk 
17:00 Afsluiting

Jan Blaauw is orthomoleculair therapeut met een eigen praktijk in Nijmegen, tevens oprichter en hoofddocent van opleidingsinstituut Ortho Linea. Hij heeft zijn opleiding onder andere genoten bij de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde in Bloemendaal en bij de Stichting Orthomoleculaire Educatie. Waar hij later ook als docent actief is geweest.