Gesponsord door:
<< Naar overzicht
Deze clinic vindt in Breukelen plaats

Mondgezondheid: voeding en suppletie

door Tanja Visser

Tijdens deze clinic zal natuurdiëtist en integraal voedingstherapeut Tanja Visser ingaan op de relatie tussen voeding, suppletie en mondgezondheid, waaronder het gebit, tandvlees, mondslijmvlies en de tong. Ze bespreekt de invloed van de conditie van de mond op de gezondheid elders in het lichaam en welke klachten kunnen optreden bij verstoring van het mondmicrobioom. Ze geeft praktische handreikingen voor het optimaliseren van de mondgezondheid en het behandelen van een aantal mondklachten met voeding en suppletie.

Deze clinic is bedoeld voor therapeuten en artsen, tandartsen en mondhygiënisten, die al enige ervaring hebben op het gebied van orthomoleculaire geneeskunde. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Indien noodzakelijk zullen de dan geldende coronamaatregelen worden toegepast.

Geaccrediteerd door: BATC, KTNO (FAGT, LVNT, MET, Mindful Network, NMTN, NVST, VBAG, VIV, VVET), MBOG, NOAG, NWP, Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT), Kwaliteitsregister Mondhygiënisten (KRM). In aanvraag bij: AVIG, NVKH.
  • vr 17 jun 2022
  • 09:00 - 17:00
  • Breukelen
  • Tanja Visser
€95,00 -
inc. btw
Aanmelden

Omschrijving

Een goede gezondheid begint met een gezonde mond. De laatste jaren wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar de relatie tussen voeding, leefstijl, conditie van de mond en de gezondheid elders in het lichaam. Een gezonde mond voorkomt mondklachten, zoals cariës, ontstoken tandvlees, parodontitis en een slechte adem. Zo wordt een dysbiose in het mondmicrobioom in verband gebracht met onder andere vroeggeboorte en een laag geboortegewicht, reuma, longontsteking, hart- en vaatziekten, Alzheimer en bepaalde vormen van kanker. In deze clinic bespreekt natuurdiëtist en integraal voedingstherapeut Tanja Visser wat de positieve en negatieve invloed is van een aantal voedingsstoffen op de conditie van het gebit, kaak, tandvlees, tong en mondslijmvlies. Ze geeft praktische handvatten voor het geven van voedings- en leefstijladviezen en suppletie om de mond gezond te maken en te houden. En ze gaat dieper in op de rol van voeding en suppletie bij het behandelen van een aantal mondklachten, waaronder cariës, aften, koortslip en mondbranden.

Deze clinic is bedoeld voor therapeuten en artsen, tandartsen en mondhygiënsten, die al enige ervaring hebben op het gebied van orthomoleculaire geneeskunde. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Indien noodzakelijk zullen de dan geldende coronamaatregelen worden toegepast.

Certificaat
Na het volgen van deze clinic krijgt u een certificaat per post toegestuurd.

Programma

Programma:

09:00 - 09:30 Ontvangst
09:30 Aanvang
09:30 - 11:00 Introductie mondconditie en gezondheid
11:00 - 11:15 Pauze
11:15 - 12:30 Nutriënten en mondgezondheid
12.30 - 13:30 Lunchpauze
13:30 - 15:00 Voeding en suppletie bij mondklachten
15:00 - 15:15 Pauze
15:15 - 17:00 Casuïstiek mondklachten
17:00 Afsluiting

Over de docent

Tanja Visser is natuur(kinder)diëtist en integraal voedingstherapeut. Na haar HBO-studie Diëtetiek en Voedingsleer (1991) heeft Tanja zich verder verdiept in de Orthomoleculaire, Ayurvedische, Natuurgeneeskundige en Traditionele Chinese voedingsleer en Kinderdiëtetiek. Haar specialisaties zijn kindervoeding, voeding rondom de zwangerschap, spijsverteringsklachten, voedselovergevoeligheid, detoxificatieproblematiek en mondgezondheid.

Ze heeft sinds 1992 een eigen diëtistenpraktijk in Heerhugowaard en werkt sinds 2018 in een multidisciplinair integraal gezondheidsteam met o.a. een acupuncturist, holistische tandarts en kinderfysiotherapeut in Schagen.
Tanja houdt spreekuur in haar praktijk en in het gezondheidscentrum, schrijft artikelen, brochures en boeken en verzorgt bijscholingen over natuurvoeding en gezondheid voor opleidingen en collega’s. Daarnaast is ze redactielid van Natuurdiëtisten Nederland en medeauteur van het boek Energieherstelplan.

Routebeschrijving

Adres
Hotel Breukelen
Stationsweg 91
3621 LK  Breukelen
 
Met de auto vanaf Amsterdam
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 3e afslag naar Breukelerwaard. Neem op de volgende rotonde de 1ste afslag. Sla gelijk rechtsaf richting Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Met de auto vanaf Utrecht
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 2e afslag en sla vervolgens gelijk rechtsaf richting de Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Openbaar vervoer
Van der Valk Hotel Breukelen is zeer goed bereikbaar via openbaar vervoer. Wanneer u uitstapt op station Breukelen, is het slechts 2 minuten lopen naar het hotel. U ziet het hotel al liggen.
 
Parkeren
U kunt op het terrein van Van der Valk Hotel Breukelen parkeren en krijgt bij vertrek een uitrijkaart.