Mogelijk gemaakt door:
<< Naar overzicht
online via Zoom

Huidklachten te lijf; o.a. eczeem, acné, rosacea en psoriasis

door Tanja Visser

Tijdens deze clinic zal orthomoleculair natuurdiëtist en integraal voedingstherapeut Tanja Visser ingaan op de behandelmogelijkheden vanuit de orthomoleculaire geneeskunde bij huidklachten, waaronder eczeem, acné, rosacea en psoriasis.

Ze gaat in op de nauwe relatie tussen het darmmicrobioom en de huid (de darm-huid-as). De rol van o.a. (geslachts)hormonen, voedingsdeficiënties, inflammatoire cytokines en een verstoorde huidbarrière bij het ontstaan van huidklachten zullen uitgebreid besproken worden.

Daarnaast worden praktische handvatten gegeven wat betreft voeding, suppletie en leefstijl bij eczeem, acné, rosacea en psoriasis, rekening houdend met de onderliggende disbalans.

Voor wie?
Deze clinic is bedoeld voor (huid)therapeuten, dermatologen, (leefstijl)artsen, die al enige ervaring hebben op het gebied van orthomoleculaire geneeskunde. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Accreditatie is aangevraagd bij:
AVIG, BATC, KTNO (FAGT, MET, MN, NMTN, SOMA, VBAG, VIV, VVET), LVNT, MBOG, NOAG, NVKH, NWP, VNRT.

  • vr 19 apr 2024
  • 09:00 - 17:00
  • online via Zoom
  • Tanja Visser
€115,00 -
incl. btw
Aanmelden

Omschrijving

Huidklachten, zoals eczeem, acné, rosacea en psoriasis hebben een grote invloed op de kwaliteit van leven van cliënten en hun omgeving. Ze gaan gepaard met lichamelijk ongemak, zoals jeuk, irritatie en pijn, en regelmatig met een verminderd geestelijk welzijn door schaamte en verminderd zelfvertrouwen.

Tijdens deze clinic gaat orthomoleculair natuurdiëtist en integraal voedingstherapeut Tanja Visser in op de mogelijke triggers en onderliggende disbalans bij o.a. eczeem, acné, rosacea en psoriasis.

Aan bod komen o.a. de darm-huid-as, de rol van een verstoorde huid- en darmbarrière, hormonale disbalans, de verhouding tussen ontstekingsremmende en ontstekingsbevorderende cytokines, en voedingsdeficiënties. Ze staat uitgebreid stil bij de behandelmogelijkheden om via voeding, suppletie en leefstijl de onderliggende disbalans te corrigeren om zo huidklachten verminderen. Hierbij komen de inzet van verschillende vitamines, mineralen, kruiden, vetzuren, en probiotica bij verschillende huidaandoeningen aan de orde.

Tanja deelt graag haar meer dan 30-jarige praktijkervaring met u en zal de dag illustreren met veel casuïstiek. Aan het eind van deze clinic gaat u naar huis met een schat aan informatie, die u direct kunt toepassen in uw eigen praktijk.

Voor wie?
Deze clinic is bedoeld voor (huid)therapeuten, dermatologen en (leefstijl)artsen die al enige ervaring hebben op het gebied van orthomoleculaire geneeskunde. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Accreditatie is aangevraagd bij:
AVIG, BATC, KTNO (FAGT, MET, MN, NMTN, SOMA, VBAG, VIV, VVET), LVNT, MBOG, NOAG, NVKH, NWP, VNRT.

Certificaat
Na het volgen van deze clinic krijgt u per mail een deelnamecertificaat toegestuurd.

 

Programma

09:00 - 09:30 Inloggen Zoom
09:30 Aanvang
09:30 - 11:00 fysiologie van de huid, darm-huid-as, nutriënten en huid(veroudering)
11:00 - 11:15 Pauze
11:15 - 12:30 Behandelopties bij acné, de rol van hormonen, cytokines, insulinehuishouding
12.30 - 13:30 Lunchpauze
13:30 - 15:00 Behandelopties rosacea en eczeem (atopische dermatitis)
15:00 - 15:15 Pauze
15:15 - 16:45 Behandelopties eczeem (vervolg) en psoriasis
16:45 - 17:00 Vragen
17:00 Afsluiting

Over de docent

Tanja VisserTanja Visser is natuur(kinder)diëtist en integraal voedingstherapeut. Na haar HBO-studie Diëtetiek en Voedingsleer (1991) heeft Tanja zich verder verdiept in de Orthomoleculaire, Ayurvedische, Natuurgeneeskundige en Traditionele Chinese voedingsleer en Kinderdiëtetiek. Haar specialisaties zijn kindervoeding, voeding rondom de zwangerschap, spijsverteringsklachten, voedselovergevoeligheid, detoxificatieproblematiek en mondgezondheid.

Ze heeft sinds 1992 een eigen diëtistenpraktijk in Heerhugowaard en werkt sinds 2018 in een multidisciplinair integraal gezondheidsteam met o.a. een acupuncturist, holistische tandarts en kinderfysiotherapeut in Schagen.

Tanja houdt spreekuur in haar praktijk en in het gezondheidscentrum, schrijft artikelen, brochures en boeken en verzorgt bijscholingen over natuurvoeding en gezondheid voor opleidingen en collega’s. Daarnaast is ze redactielid van Natuurdiëtisten Nederland en medeauteur van het boek Energieherstelplan (uitgeverij Schors).

Routebeschrijving

Online via Zoom