Kaneel

Kaneel heeft een krachtige antioxidatieve, immunomodulerende en antimicrobiële activiteit, reguleert de eetlust en helpt bij spijsverteringsklachten. Tevens helpen oligomere proanthocyanidinen uit kaneel (type A en type B) bij het onder controle houden van de bloedglucose- en cholesterolspiegel door versterking van de insulinewerking en toename van de insulinegevoeligheid van lichaamscellen. Kaneel(extract) wordt onder meer ingezet ter verbetering van de stofwisseling bij metabool syndroom en diabetes type 2 en ter preventie van diabetescomplicaties. Kaneel(extract) heeft een gunstige invloed op vrijwel alle facetten van metabool syndroom: insulineresistentie, glucose-intolerantie, dyslipidemie, oxidatieve stress, chronische laaggradige ontsteking, bloeddrukverhoging en overgewicht.

Literatuur

1. Ranasinghe P et al. Medicinal properties of 'true' cinnamon (Cinnamomum zeylanicum): a systematic review. BMC Complement Altern Med. 2013;13:275.

2. Rao PV et al. Cinnamon: a multifaceted medicinal plant. Evid Based Complement Alternat Med. 2014;2014:642942.

3. Hariri M et al. Cinnamon and chronic diseases. Adv Exp Med Biol. 2016;929:1-24.

4. Ranasinghe P et al. Evaluation of pharmacodynamic properties and safety of Cinnamomum zeylanicum (Ceylon cinnamon) in healthy adults: a phase I clinical trial. BMC Complement Altern Med. 2017;17(1):550.

5. Davis PA et al. Cinnamon intake lowers fasting blood glucose: meta-analysis. J Med Food. 2011;14(9):884-9.

6. Borzoei A et al. Effects of cinnamon supplementation on antioxidant status and serum lipids in women with polycystic ovary syndrome. J Tradit Complement Med. 2017;8(1):128-133.

7. Momtaz S et al. Cinnamon, a promising prospect towards Alzheimer's disease. Pharmacol Res. 2018;130:241-258.

Terug