Magnesium uit voeding en supplementen vermindert de kans op botbreuken

06-12-2017

In een acht jaar durend onderzoek onder 3765 Amerikaanse mannen en vrouwen met osteoartritis en een gemiddelde leeftijd van 60 jaar is gekeken naar de relatie tussen de dagelijkse inname van magnesiumrijke voeding en supplementen en het ontstaan van botbreuken (fracturen). Het onderzoek werd geëvalueerd via een Food Frequency Questionnaire (FFQ) en ontstane fracturen werden geëvalueerd door zelf-rapportage. Gedurende het onderzoek ontwikkelden 566 personen, waarvan 198 mannen en 368 vrouwen, een nieuwe fractuur. Vrouwen die voldeden aan de aanbevolen dagelijkse magnesium-inname hadden 27% minder kans op toekomstige fracturen. Een hogere magnesium-inname via voeding en supplementen lijken een beschermend effect te hebben op toekomstige fracturen, vooral bij vrouwen met een hoog risico op artrose van de knie. 

Referentie:  
British Journal of Nutrition, 14 June 2017, pp. 1570-1576 Dietary magnesium intake and fracture risk: data from a large prospective study, published 20 June 2017. 

Terug