Naar clinics en cursussen overzicht

Intro. tot ortho. geneeskunde: overgewicht, insulineresistentie en diabetes type 2

door drs. Alex Leupen

Tijdens deze clinic zal drs. Alex Leupen de pathofysiologie van de ontregeling die leidt tot overgewicht, insulineresistentie en diabetes type 2 bespreken.

Deze clinic is bedoeld voor therapeuten en artsen die nog niet zoveel ervaring hebben met orthomoleculaire geneeskunde. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Geaccrediteerd door: KTNO (BATC) K8949, KTNO (LVNG) K8949, KTNO (VBAG) K8949, MBOG 6 punten orthom., NVKH 1 dag medisch, RM (NVVM) 2 punten, NWP 3 punten NG, AVIG 6 uur PN, VNRT (goedgekeurd kader bijscholingsplicht)
vr 10 feb 2017
Breukelen
drs. Alex Leupen
€75,00 -
inc. btw
Aanmelden
  • Omschrijving
  • Programma
  • Docent
  • Routebeschrijving

Er is al jaren sprake van een epidemische toename van het aantal patiënten met diabetes type 2. De voorspelling is dat bijvoorbeeld in de V.S. over 5 jaar de helft van de bevolking boven de 50 jaar diabetes type 2 zal hebben. Dit leidt ook tot veel complicaties op het gebied van andere organen, met name retina, nieren, hart en bloedvaten.

De oplossing bestaat uit de reductie van koolhydraten en meer bewegen. Daarnaast blijken stress en slaaptekort te leiden tot insulineresistentie, dus ook stress-reductie is van belang. Bovendien is het vaak nodig om orthomoleculaire ondersteuning in te zetten. Besproken worden vitamine D3, magnesium, chroom, zink, alfaliponzuur, palmitoylethanolamide, L-carnitine en andere supplementen. Alfaliponzuur is in te zetten bij diabetische neuropathie. Aan de orde komt ook de synergie van twee supplementen, zo blijkt de werking van alfaliponzuur versterkt te worden door L-carnitine.

Programma:

09:30-10:00 Ontvangst, koffie en thee
10:00 Aanvang
10:00-11:30 Pathofysiologie overgewicht, insuline-resistentie en diabetes type 2.
11:30-11:45 Pauze
11:45-13:00 Pathofysiologie overgewicht, insuline-resistentie en diabetes type 2.
13:00-14:00 Lunchpauze
14:00-16:30 De behandeling van overgewicht, insuline-resistentie en diabetes type 2 (voeding, lifestyle en orthomoleculaire ondersteuning).
16:30-17:00 De orthomoleculaire ondersteuning bij chronische darmaandoeningen.
17:00 Afsluiting

Alex LeupenDrs. Alex Leupen is al 25 jaar arts voor integrale geneeswijze (met als specialisatie homeopathie). Hij is werkzaam in het Homeopathisch Artsencentrum Utrecht met zeven collega’s. Alex heeft geneeskunde gestudeerd in Utrecht en de opleiding van de SHO (Stichting Homeopathische Opleidingen) gevolgd. Alex Leupen is tevens Coördinator Basisopleiding Homeopathie voor Artsen en docent sinds 1994. Hij geeft veel seminars in Noord-Nederland, Amersfoort, Utrecht, Leuven en ook in Duitsland. Alex is tevens docent medische basiskennis.

Adres
Hotel Breukelen
Stationsweg 91
3621 LK  Breukelen
 
Openbaar vervoer
Van der Valk Hotel Breukelen is zeer goed bereikbaar via openbaar vervoer. Wanneer u uitstapt op station Breukelen, is het slechts 2 minuten lopen naar het hotel. U ziet het hotel al liggen.
 
Met de auto vanaf Amsterdam
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 3e afslag naar Breukelerwaard. Neem op de volgende rotonde de 1ste afslag. Sla gelijk rechtsaf richting Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Met de auto vanaf Utrecht
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 2e afslag en sla vervolgens gelijk rechtsaf richting de Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Parkeren
U kunt op het terrein van Van der Valk Hotel Breukelen parkeren en krijgt bij vertrek een uitrijkaart.
 
Kaart