Gesponsord door:
Naar clinics overzicht
vr 15
sep
2017
Breukelen

Introductie laboratoriumonderzoek

door Dr. Jan Hessels

Laboratoriumonderzoek is een belangrijk onderdeel van het lichamelijk onderzoek van uw patiënten om na de anamnese tot de juiste diagnose te komen.

Deze clinic is bedoeld voor therapeuten en artsen die nog niet met laboratoriumonderzoek (bloedonderzoek) werken. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Geaccrediteerd door: KNTO (BATC) K8181 , KNTO (LVNG) K8181, KTNO ( VBAG) K8181, KTNO (NVST) K8181, MBOG 1 punt orthomoleculair en 5 punten medisch, RM (NVVM) in aanvraag, NWP 1,5 NG of WM,VNT 2 dagdelen medisch, VNRT (goedgekeurd kader bijscholingsplicht), SCN, AVIG 5 AMN.
€75,00 -
inc. btw
Aanmelden
  • Omschrijving
  • Programma
  • Docent
  • Routebeschrijving

Laboratoriumonderzoek is een belangrijk onderdeel van het lichamelijk onderzoek van uw patiënten om na de anamnese tot de juiste diagnose te komen. Deze clinic is bedoeld voor therapeuten en artsen die nog niet met laboratoriumonderzoek (bloedonderzoek) werken. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Tijdens de clinic leert u over de samenstelling van het bloed, de betekenis van veel gebruikte afkortingen en namen, welk onderzoek gedaan kan worden en hoe dit in de praktijk uitgevoerd kan worden. Daarnaast wordt er een inleiding gegeven in pathofysiologie en verschillende metabole processen.

Programma:

09:00-09:30 Ontvangst, koffie en thee
09:30 Aanvang
09:30-10:00 Bloedafname uit de vinger volgens myBLOxs methode van Hessels+Grob
10:00-10:30 Wettelijke regelgeving
10:30-11:00 Samenstelling van het bloed (o.a. over het scheiden van bloedcellen en plasma)
11:00-12:30 Uitleg over testen:
- betekenis van afkortingen en naamgeving van testen
- hematologisch onderzoek in bloed
- biochemisch onderzoek in plasma
- onderzoek in urine, speeksel en feces
- referentiewaarden, normale waarden en gezonde waarden 
12:30-13:30 Lunchpauze (bij prijs inbegrepen)
13:30-14:30 Inleiding pathofysiologie:
- bloedarmoede
- nieren en lever
- vitamines 
14:30-17:00 Inleiding metabole processen
- glucosemetabolisme
- cholesterol en lipidenmetabolisme 
17:00 Afsluiting

Dr. Jan Hessels is klinisch chemicus en heeft een eigen laboratorium in Apeldoorn. Hij houdt zich bezig met algemene klinische chemie, endocrinologie en metabole ziekten. Hij heeft tal van publicaties op zijn naam staan. Daarnaast is hij oprichter van Hessels+Grob dat diensten verleent op het gebied van laboratoriumonderzoek voor complementair werkende therapeuten.

Adres
Hotel Breukelen
Stationsweg 91
3621 LK  Breukelen
 
Openbaar vervoer
Van der Valk Hotel Breukelen is zeer goed bereikbaar via openbaar vervoer. Wanneer u uitstapt op station Breukelen, is het slechts 2 minuten lopen naar het hotel. U ziet het hotel al liggen.
 
Met de auto vanaf Amsterdam
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 3e afslag naar Breukelerwaard. Neem op de volgende rotonde de 1ste afslag. Sla gelijk rechtsaf richting Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Met de auto vanaf Utrecht
Van der Valk Hotel Breukelen is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam), bij afslag nummer 5. Neem op de rotonde de 2e afslag en sla vervolgens gelijk rechtsaf richting de Stationsweg. U heeft de bestemming bereikt.
 
Parkeren
U kunt op het terrein van Van der Valk Hotel Breukelen parkeren en krijgt bij vertrek een uitrijkaart.
 
Kaart