OrhtoKennis
home | research | nieuws | cursussen | links | contact Nederlands Duits

Item

Hart- en Vaatziekten

Hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer één in de westerse wereld. Dit houdt voor een groot deel verband met onze levensstijl. Dit schept echter mogelijkheden voor de orthomoleculair therapeut om door middel van voedingsinterventie en suppletie de kans op het ontstaan van deze aandoeningen te verkleinen.  Op  deze clinic wordt uitgebreid ingegaan op de pathofysiologie van hart- en vaatziekten en daarnaast de preventieve en therapeutische mogelijkheden op orthomoleculair gebied. Tevens wordt uitgebreid aandacht besteed aan het veel voorkomende gebruik van reguliere cardiovasculaire medicatie en de interacties hiervan met voedingssupplementen.

Programma 
9:00-10:30 Prevalentie & pathofysiologie hart- en vaatziekten, visie van Linus Pauling, onderverdeling belangrijkste ziektebeelden
10:30-10:45 Koffie-/theepauze
10:45-12:30 Risicoprofilering, regulier medicijngebruik, interacties, primair preventief beleid
12:30-13:30 Lunch
13:30-15:00 Orthomoleculaire behandelrichtlijnen (protocollen), secundaire preventie
15:00-15:15 Koffie-/theepauze
15:15-17:00 Vervolg orthomoleculaire behandelrichtlijnen, conclusies, vragenronde

De docent
Jan Blaauw is orthomoleculair therapeut met een eigen praktijk in Zoetermeer en oprichter en hoofddocent van opleidingsinstituut Ortho Linea. Hij heeft zijn opleiding o.a. genoten bij de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde in Bloemendaal en bij de Stichting Orthomoleculaire Educatie. Daar is hij later ook als docent actief geweest. Zowel als docent als in zijn praktijk heeft Jan Blaauw veel ervaring met het vakgebied hart- en vaatziekten.

Datum: zondag 2 november 
Plaats: Pieter Lieftinckweg 29, Zaandam 
Kosten: € 75,00 (inclusief lunch, koffie, thee, enz.)

Diverse accreditaties worden aangevraagd. Inmiddels toegekend: MBOG, NVKH. U ontvangt de factuur, programma en routebeschrijving circa een maand voor de clinic. Als u nog vragen heeft of om u op te geven kunt u bellen naar 075-6408180 of mailen naar info@orthokennis.nl.


Datum: zondag 2 november 2014
naar cursusoverzicht